Familiesuksessen

Skrevet av dyson.drager
Kjetil Løite

En times kjøretur fra Hirtshals ligger Feriecenter Slettestrand. Omgitt av kritthvite strender og vakker natur, finner du en familiebedrift som serverer hjemmelagede sykkelstier og upåklagelig dansk gjestfrihet.

Det startet med en simpel idé. John og Inger Marie Krohnborg hadde en drøm om et aktivt feriesenter, med aksept for alle typer mennesker. Drømmen ble til virkelighet, og har siden utviklet seg til å bli en perle for MTB-entusiaster. Men det er litt tilfeldig at senteret har blitt kjent for stisykling.

– Vi lagde ikke stier for kommersiell satsing, akkurat. Det var faktisk et rent fritidsprosjekt for vår egen, og andre lokales skyld. Stille og rolig har det kommet flere mountainbikere til Slettestrand for å nyte naturen, maten, og ikke minst den avslappende atmosfæren. Etter hvert som det har tatt seg opp, har flere av de voksne i familien blitt en del av driften, forteller Esben - som er svigersønn og aktivitetsleder.

Slik kommer du deg enkelt til Hirtshals fra Kristiansand

Slik kommer du deg enkelt til Hirtshals fra Larvik

**Lidenskap.** Aktivitetsleder Esben Krohnborg er opptatt av å ta vare på stiene og naturen rundt Slettestrand. Her fra en av årets mange arbeidsøkter i skogen. Foto: Jens Thimm Valsted

Det ligger i familien. Det mangler ikke sykkeltalenter i bedriften. Søstrene Mette Marie og Kirsten har kjørt MTB på elitenivå, og bror Anders er et talent med flere sponsorer i ryggen. Til og med den eldste fruen, Inger Marie, er aktiv på sykkelsetet i en alder av 70 år. Men det er vel kanskje Esben som må sies å være «Mr. MTB», med lang erfaring og flere konkurranseløp bak seg.

– Jeg begynte å sykle MTB for vel 28 år siden. Det startet med små skogseventyr og enkelte langkjøringer, og bygde på seg med flere konkurranser.

Det var i 2009 at Esben begynte å lete etter en skikkelig utfordring. Søket endte med deltagelse i Offroad Finnmark, og 700 knallharde kilometer i nord-norsk terreng.

– Løpet skulle egentlig kjøres med lag, men jeg bestemte meg for å prøve det alene. Det er det mest ekstreme som jeg noensinne har gjort. I løpet av de tre dagene løpet varte, sov jeg knapt tre timer, sier Esben.

På sykkelferie i Danmark? Nordjylland er et sykkelparadis

**Samlingspunkt.** Tre generasjoner Krohnborg er samlet på Slettestrand. Alle voksne, så nær som tre, jobber på senteret. Foto: Kjetil Løite

Helårsdrift. Etter et nytt forsøk med makker i 2013, ble det førsteplass for den knallharde dansken. Siden har det gått slag i slag, med utallige timer i løypene. Det har ført til fulltidsarbeid for sykkelentusiasten.

– Det er en del tilfeldigheter som har ført til at jeg kan leve av MTB, men jeg har klart å bygge opp en del kunnskaper som mange har nytt godt av. Først var jeg usikker på om det var mulig å selge en eneste treningstime, men det har gått veldig bra, og i dag er vi tre fulltidsansatte som kjører ulike kurs hele året, forteller Esben.

Fokus på opplevelser. Det er dog fint lite som minner om ekstremløp og søvnmangel på Slettestrand. Senteret har opparbeidet seg et rykte for å være et hyggelig sted, med utmerket service. Selv om stisykling er en populær aktivitet for øyeblikket, er det lidenskap som ligger til grunn for suksessen.

– Jeg tror vi gjør det bra, fordi vi er de vi er. MTB er ikke bare en populær bølge som vi plutselig har hoppet på. Går det av mote igjen, så fortsetter vi med å sykle og legge opp stier - om ikke annet for vår egen skyld. Det er også naturlig for oss å gjøre vårt beste for at folk skal føle seg velkommen. Om du har et handicap og trenger spesiell hjelp, eller ønsker å dra på tur med firmaet, så spiller det ingen rolle, sier Esben - som virker genuint opptatt av gode opplevelser, uansett nivå.

– Vi sørger alltid for at det er noe her for alle typer ryttere. Vi har riktignok ikke fjell, men småkupert terreng med godt «flow». Her kan barnefamilier sykle tur på slake grusveier, og de proffe kan prøve seg i tekniske stier. Det finnes noe for alle, og det er for det meste bare motivasjonen som setter en stopper for hva man kan gjøre.

Her opplever du det beste av Nordjylland – for hele familien!

**Lykke.** To glade gjester vasker sykkel etter endt dag i løypene. Foto: Kjetil Løite

Mer enn sykkel. Slettestrand byr også på andre aktiviteter, og Esben arrangerer ofte utflukter for gjester som har parkert sykkelen for dagen.

– Området er fantastisk for dem som liker å være ute. Her kan man dra på gårdsbesøk med barna til Hjortdal Dyrefarm, utforske naturen med guide, og avslutte dagen rundt bålet med deilig middag. Den er forberedt av Slettetrands egen kjøkkensjef, og han serverer virkelig «lækker» mat!

Slik kommer du deg enkelt til Hirtshals fra Kristiansand

Slik kommer du deg enkelt til Hirtshals fra Larvik