Kjendisstylist Erlend Elias: – Et lite samfunn

Skrevet av dyson.drager
Per Heimly

Når Erlend Elias drar på ferie er han ikke så opptatt av å oppleve noe nytt. Han vil lade batteriene. Gjerne ute på havet.

Kjært barn har mange navn. Erlend Elias Bragstad (33) kan titulere seg selv som stylist, make up-artist, foredragsholder, TV-kjendis – og sist, men ikke minst: Årets Nordlending 2014. Med mange baller i lufta har 33-åringen behov for å slappe av når anledningen byr seg. Og det gjør den heldigvis ganske ofte.

– Jeg reiser vekk annenhver måned i alle fall. Ferie for meg er noen dager hjemme hos familien i Nord-Norge, spa-opphold rundt omkring i nærheten av Oslo, en langweekend i London eller en tur med skipet til Kiel, forteller Erlend.

Vil du reise på Cruise til Kiel? Klikk her.

**Fra Nord-Norge:** Erlend Elias Bragstad kommer fra Storjord i Tysfjord i Nordland. Vi kjenner ham fra nettserien «Erlend Elias vs. Roskilde», «71° nord» og «OsloGirls». Foto: Privat.

Stylisten forlater Oslo med ett mål for øyet: å slappe av.

– Jeg er ikke så veldig opptatt av å oppleve noe nytt. Jeg vil koble av. Jobben min er ikke strevsom – jeg har det utrolig gøy, men det blir mange inntrykk og mange mennesker å forholde seg til. Derfor er jeg helt avhengig av å lade batteriene en gang i blant. Å komme meg litt bort for å puste.

Feiret jubileum på båten. Etter avgang vender han nesetippen hjem igjen etter bare få dager. – Jeg klarer å omstille meg veldig fort. En weekend føles som en evighet for meg. Etter en kort stund borte er jeg kjempeglad for å være i Oslo igjen!

Siden han er en weekend-reiser er han avhengig av å besøke steder som ligger nære. Kiel er dermed et supert alternativ for den sprudlende TV-kjendisen.

– Å ta cruisebåten til Kiel er en veldig lett og grei måte å komme seg bort fra Oslo på. Man får dratt helt til Tyskland på få timer, og jeg liker at reisen er en stor del av målet med ferien.

**Holder foredrag:** Kjendisstylisten er ofte på reisefot, både privat og i jobbsammenheng. Foto: Privat.

Uforglemmelig opplevelse. Rett før jul i fjor tok han båten sammen med hele familien sin – for å feire sin mors 50-årsdag med brask og bram.

– Mamma bor i Nord-Norge og ville ta med hele familien og venner på cruise! Hun spanderte på oss alle. Bursdagen hennes er i desember, og hun hadde lyst til å oppleve julemarkedet i Kiel.

Der finner du massevis av salgsboder, rykende het gløgg, skøytebane, juleshow, herlige delikatesser og kunsthåndverk fra hele Tyskland.

Turen gikk over all forventning. – Det var uforglemmelig opplevelse. Vi spiste godt og koste oss om bord, og julemarkedet var fantastisk. Jeg liker Kiel best før jul, julegaten ser litt ut som Skomakergata – lite og intimt – med glaserte epler og deilig, håndlaget sjokolade.

Cruiseskipet er et lite samfunn. Erlend Elias har tatt båten til Kiel mange ganger. Ja, han er nesten som en veteran å regne. Én episode husker han spesielt godt:

– Jeg dro med eks-kjæresten min og barna hans. Jentene var seks år gamle, og å oppleve båten gjennom deres øyne var en veldig stor opplevelse for meg. Det var en eventyrverden! De frydet seg over eget barnekoldtbord, med ministoler og i det hele tatt – lekeland og badebasseng. De fikk også være med på et barneshow og kom veldig nært skuespillerne. Alt de kunne ønsket seg. Og det å få lov til å gå i land i et helt annet land! De har reist masse, men har aldri snakket så mye om noe annet, som den båtturen. Det var utrolig stort for dem. Og stort for meg.

Han har også tatt skipet med vennegjengen.

Frigjort på havet. – Det som er så gøy er at jeg alltid møter noen jeg kjenner. Jeg har til og med spleiset to bekjente, som i dag er samboere og forlovet! Vi var på diskoteket da de begge slo seg ned på mitt bord. Det er på en måte lettere å møte hverandre på båten – man har jo ingen plass å gjemme seg fra hverandre. Og når man forlater det norske farvannet så blir man så herlig frigjort, jeg danser aldri til vanlig, men herlighet som jeg danser på den båten.

Det fine med cruiseskip, i følge Erlend Elias, er at turen blir som man gjør det til selv.

– Båten er et lite samfunn der man kan tilpasse seg reisefølget. Barna koser seg maks i lekerommet og bassenget. På venneturene blir det alltid fest, og da jeg dro med kjæresten brukte vi tiden på spa og fine restauranter. Skipet passer til alle formål.

**Erlend Elias’ beste tips:**

* Book lugar med havutsikt.
* Reserver bord i den fineste restauranten – gjerne ved vinduet!
* Vær i forkant! Les litt om hva båten har å tilby – det blir fort fullt.
* Hvis du vil shoppe i Kiel, ikke ta den avgangen som ankommer Kiel på søndag, da er alt stengt.