Kjenner du igjen disse konferansedeltakerne?

Skrevet av Kamilla Thoresen

Er du den som alltid stikker av, eller den som aldri går hjem?

Illustrasjon: farsott.no Trubadur-Tore har alltid med seg egen gitar og det blir ikke fest før han får synge sine egne viser. Beskriver seg selv som «gutt», selv om han har bikket 60 år. Er som regel en gladlaks, men blir fort gretten når han ikke får det som han vil, eller når ingen ler av ham. Avbryter alltid møteleder med vitser ingen syns er morsomme. Har stålkontroll på hva som skjer i bedriften og ordner alltid opp. Tore sier aldri nei når en kollega ber om hjelp, og det er han stolt av. På tross av de dårlige vitsene sine, blir han ofte kåret til årets kollega fordi han er den snilleste og den med mest teknologisk innsikt på kontoret.
Les mer om aktiviteter om bord som kan passe for Tore

Illustrasjon: farsott.no

Stikk av Stine finner alltid en grunn til å stikke av. Hun er i midten av 30-årene og bruker mye tid på Instagram. Der finner hun klærne og greiene ingen andre har hørt om ennå. Elsker jobben og får gode resultater, men er ikke så glad i sosialt samvær. Hun må ha egentid for å fungere på tur. Når hun får vite at det finnes 5-stjerners lugarer jubler hun høyt av glede og stikker av etter middagen for å se alle filmene hun har lastet ned på Macen, mens hun sitter i karnappet med en stor pose Troika. Stine har selvsagt gjort undersøkelser på forhånd og bestilt frisørtime i spa-avdelingen når det står egentid på tidsskjemaet. Hun vet også når det er minst folk på trening og har planlagt øktene ut fra dette.

Kjenner du deg igjen i Stine? Se oversikt over behandlingstilbud og les mer om Color Spa og Fitness her

Illustrasjon: farsott.no Blide Berit syns alt er gøy og gleder seg til cruise. Hun er imidlertid litt bekymret for skip og sjø. Blir det ikke store bølger på havet? Hun vil så gjerne se showene, men er redd for å bli sjøsyk i Show Lounge. Heldigvis treffer hun på den sjarmerende hotellsjefen. Han har vært på sjøen i mange år og forklarer henne alt, slik at turen blir et høydepunkt. Hotellsjefen røper at plaster på navlen er et gammelt og velprøvd triks mot sjøsyke. Dessuten er han morsom og får henne til å le. En drømmemann! Berit er glad i mat og for henne er Grand Buffet et høydepunkt. Her finner hun sunne salater, deilige skalldyr og et lekkert dessertbord. Berit liker å stå opp tidlig for å få mest ut av turen. Hun rekker både en treningsøkt og noen minutter i massasjestolen på spa-avdelingen før hun spiser en lang frokost og rekker en handlerunde før seminarstart.

Er du også glad i god mat? Les mer om skipenes restauranter her

Illustrasjon: farsott.no Negative Narve kan være en vanskelig nøtt. Narve syns det er respektløst med kollegaer som stikker av, eller stadig avbryter møter med elendige vitser. Er firmaet på tur, skal det være litt sosialt og det skal oppnås faglige resultater. Han jubler av glede når han får handlet inn alle tingene på handlelisten fra kona, uten å blakke seg på taxi til hotellet fordi han ikke får med seg alle posene på bussen. Her er det jo bare å handle, gå på lugaren og legge fra seg, og gå tilbake til butikkene på promenaden. Narve ser sitt snitt til litt ekstra mosjon ved å konsekvent gå trapper mens han er om bord. Når han er ferdig med handlerunden sin, sender han en snap til kona med bilde av alt han kjøpte. Hun stråler, og gir Narve tillatelse til å henge litt med kollegaene etter middagen. Narve er glad i kultur. Særlig kunst. Han legger merket til at skipet har spennende verk på veggene. Mens han står foran Nordlyset over trappen på promenaden, kommer gjestekoordinator Karianne forbi. Det viser seg at hun er selvlært kunstekspert og Narve smelter helt når hun gir ham en omvisning om bord. Visste du for eksempel at selveste Magne Furuholmens verk fins på et av skipene?

Har du også en handleliste med hjemmefra? Les mer om shoppingtilbudet her

Illustrasjon: farsott.no Aina arrangør håper hun fortsatt har jobben sin når konferanseturen er over. Hun får grå hår og konstant stresspuls av alle kravene fra kollegaene. Det er bare Blide Berit som spiser det Aina kaller normal mat. Resten går på ulike dietter og har sendt lister over hva de ikke kan spise. Aina er redd for at teknikken skal svikte og at ingen får vist fram presentasjonene hun har bedt dem forberede. Og maten? Må de bruke halve arbeidsdagen på å stå i kø, eller er det mulig å spise lunsj på en halvtime og likevel holde tidsplanen. Og hva skal de gjøre på kveldstid da? Aina vil gjerne at alle skal være samlet og at det skal være en hyggelig opplevelse på cruise. Selv om hun vet at noen liker å stikke av, mens andre aldri drar hjem! Heldigvis kommer Andreas konferansevert henne til unnsetning. Han inviterer Aina til befaring før avreise og viser henne møterommet de skal bruke. Andreas liker å si at det viktigste er tilgjengelighet, tilgjengelighet og tilgjengelighet, slik at Aina vet at hun får hjelp hvis det skulle være noe. Han viser også Aina fordelene ved at alle er samlet på ett sted – ingen stikker av til sitt, det er kort vei til alle fasiliteter, man slipper transport frem og tilbake til aktiviteter og får dermed mer tid til det faglige og sosiale.

Syns du det også er smart at alle er samlet på ett sted? Les mer om konferansetilbudet her

Illustrasjon: farsott.no Festlige Fredrik pynter seg gjerne med juletrelys på firmaets julebord. En festkaramell, og et mareritt å få hjem fra byen. Livet er en fest! Fredrik syns han har mer talent enn artistene. Han var med på Idol tidlig på 2000-tallet og kom akkurat langt nok til at han fikk vist seg fram på tv. Noe han trekker fram ved en hver anledning. Den sprudlende mannen stiller høye krav til komfort når han er på tur og er en real livsnyter. Fredrik ordner seg selvsagt en femstjerners suite, men rekker egentlig aldri å bruke den. Når festen er over, er det bare et par timer på puta før han skal ta en intervalløkt på mølla før frokost. Å løpe fort mens du ser ut over havet fra dekk 13 er balsam for en sjel som var på fest dagen før, tenker han. Trening er livsviktig og Fredrik er frivillig personlig trener for flere av kollegaene sine. Fredrik er litt skeptisk til konferansecruise. Helt til han møter servitøren Vidar. Hva den mannen kunne om vin! Fredrik spør når Vidar er på jobb neste gang, og tar med kona på cruise. Han har fått seg en vinvenn for livet om bord!

Hvilken lugar passer for deg? Les mer om lugarene her

Illustrasjon: farsott.no Andreas konferansevert har jobbet på sjøen i 30 år. Elsker jobben sin og gleder seg til å gå på jobb hver dag. Han kjenner igjen konferansegjestene som har vært til sjøs før, og blir glad for å se dem. Andreas mener at nøkkelen til suksess er planlegging, og er mester i å senke skuldrene til stressede arrangører. For Andreas og kollegaene er det viktig å ha raske og løsningsorienterte hoder. Planlegging er 80 prosent av jobben. Andreas er ekstra stolt over å ha løst utfordringen de fikk for noen år siden da det plutselig kom 100 konferansegjester om bord. Som hadde kommet på feil dato og på feil skip. Takket være god planlegging, fikk de arrangert møtene, innlosjert gjestene og senket pulsen til reiselederen. Når det er stille i konferanseavdelingen hjelper Andreas kollegaene sine på skipet. Han stabler varer i butikkene, står i kiosken på soldekket, eller passer på i Aqualand.

Bestill et avslappende cruise til Kiel her!