Ti kjappe med Marta Tomac

Skrevet av Martine Haugland

Svein Andre Svendsen/NHF

Marta Tomac liker buffeten på SuperSpeed, handler helst tyggis på taxfree og foretrekker helt klart sjø fremfor fjell. Magasinet Pax tok en prat med den lovende håndballstjernen.

**Marta Tomac, håndballspiller**

*Lag*: Vipers Kristiansand og det norske landslaget

*Posisjon*: Midtre bakspiller

*Bosted:* Kristiansand

*Alder*: 26

I går ble du kåret til banens beste av både mediene og TV-titterne, gratulerer! Hvordan føles det?
– Takk! Veldig stort og veldig gøy – det er første gangen det har skjedd. Men det viktigste er at vi vant, det andre var mer som en liten bonus.

Hva slags forventinger har du til resten av mesterskapet?
– Vi skal kjempe oss til poeng i hver av de to siste kampene i hovedrunden. Fortsette der vi startet, bygge videre og få inn andre dimensjoner i spillet vårt. Vi skal gjøre alt for å vinne, og jeg håper det går veien.

Hvordan har 2016 vært for deg til nå?
– Det har gått litt opp og ned, spesielt med tanke på OL-vrakingen. Men jeg har kjempet meg ut av skuffelsen, brukt det som en erfaring og blitt en bedre håndballspiller. Det store målet mitt var å bli med til EM, så nå håper jeg at året avsluttes på best mulig måte.

Hva er ditt beste minne i 2016?
– EM-billetten og spesielt kampen i går! I tillegg har interessen rundt Vipers blitt stor, noe som er veldig gøy. Vi har hatt gode resultater før jul.

Hvor og hvordan skal du tilbringe juleferien?
– Jeg skal hjem til Trondheim. Etter eksamen den 20.desember skal jeg kose meg, spise god mat, treffe familie og gode venner som jeg har savnet. Det blir kjempegodt.

Har du et nyttårsforsett?
– Nei, eller kanskje å bli flinkere til å svare på meldinger. Jeg får alltid kjeft fordi jeg er dårlig på det, så det skal jeg prøve å holde. Sportslig er målet å fortsette utviklingen, å jobbe på. Jeg har ikke satt meg for mange mål, så vi får se hva det nye året bringer.

Hva slags forhold har du til Color Line?
– Når vi er på treningsleirer i Danmark med Vipers, reiser vi ofte med SuperSpeed. Det samme gjorde vi til VM i Danmark i fjor. Jeg har kun fine minner så langt – god mat og buffet!

Captain Kid eller Kaptein Sabeltann?
– Kaptein Sabeltann

Hva handler du helst på taxfree?
– Tyggis. Jeg har en mor som jobber innen sminke og skjønnhet, så sånt får jeg av henne.

Sjø eller fjell?
– Sjø, helt klart.

Les mer om Color Line.