Barry pensjonerte seg som artist – nå er han tilbake på Fantasy

Skrevet av Kamilla Thoresen

Årets show på Color Fantasy er en kostymefest!

35 år gamle Barry Dodd fra Wales flyttet til Norge av samme grunn som mange andre briter. Han fant kjærligheten. Barry falt pladask for Mari fra Sandefjord, og for Color Fantasy.
Nå er han tilbake om bord, i de rykende ferske showene «#Imagine» og «La Riviera».
– Jeg gleder meg som en liten unge, sier han på norsk, med et hint av engelsk.

Så enkelt kan du reise til Kiel!

–Jeg elsker å jobbe for Color Line og kommer til å grine når jeg kommer om bord! 35-åringen hadde mange års erfaring på baken som artist. Han sto på scenen i showene på Color Fantasy, Color Magic og på Color Festival. Den unge pensjonisten har nå byttet ut det hektiske storbylivet med maritim idyll, og flyttet fra leilighet i Oslo, til hus i Sandefjord med kona Mari Kjølstad.

**Baywatch:** Haien bak Baywatch-Barry er heldigvis av det myke slaget. Foto: 2Entertain Norge AS

Kjærlighet ved første blikk

De to møttes på Color Fantasy i 2010, da begge var artister i Show Lounge for 2Entertain.
– Det var kjærlighet ved første blikk. Hun var en vakker, blond, norsk dame. Det eneste jeg kunne si på norsk den gangen var hei og går det bra, forteller han. Kona Mari skulle være godt kjent for Color Lines gjester. Du husker henne nok fra showet «Cool Britannia» på Color Magic i 2016 hvor hun sang monsterhiten «Chandelier» av Sia. Hun har også deltatt i The Voice og Idol, og er ofte å se på lokale scener i Sandefjord.

17. mai i kilt

Nå har Barry blitt flytende nordmann, både i språk og kultur.
– På et show sang jeg Rumpa mi, låta til DDE. Jeg måtte øve mye, for jeg er ikke så god på å huske tekst, men jeg elsker trønderrock!

Det er ingen tvil om at Barry har funnet seg til rette i sitt nye hjemland.
– Jeg syns briter og nordmenn passer veldig bra sammen. Prisnivået her var uvant i begynnelsen, men nå er jeg vant til det. Og så elsker jeg 17. mai! Det er favorittdagen min. Da går jeg i kilten min fra Wales og blir alltid spurt om jeg har noe under den, eller ikke. Og norsk julemat er det beste som fins! Det er jeg som lager julematen, sier han med glimt i øyet.

Selv om Barry pensjonerte seg fra livet på scenen, har han på langt nær pensjonert seg fra arbeidslivet.
– I Sandefjord har jeg koreografert Shrek, og skal gjøre det samme med Beauty and the Beast. Jeg har min egen musikalskole og jobber hele tiden, ler han.

**Kjoledrøm:** Årets show på Color Fantasy byr på kjoledrømmer for prinsesser i alle aldre. Foto: 2Entertain Norge AS

Barry-tid

Barry forteller at han elsker å synge alt fra opera til klassisk og rock, og gjerne trønderrocken, men er ikke i tvil om hvem som er sangeren i den lille familien.
– Jeg sier at jeg er en sanger, helt til Mari begynner å synge. Waliseren får brukt for allsidigheten sin i de nye showene.
– Jeg skal synge på fransk, men fransken min sitter ikke helt ennå, forteller han to måneder før premieren. Barry gleder seg til å flytte om bord og bli sjømann igjen, og tilbringer også mye av fritiden i Show Lounge.
– Jeg sitter der alene, spiller litt gitar, og har Barry-tid. Og skal du på cruise, er det tre ting du må få med deg.
– Du må handle taxfree, spise i Oceanic. Utsikten der er helt nydelig, og så må du selvsagt gå på show!

**Nye show:** Artistene er klare for en helaften på Color Fantasy. Foto: 2Entertain Norge AS

Glitter, glamour og jubileum

I januar var det premieretid for de to nye showene på Color Fantasy. Først ut er «#Imagine» som spilles på strekningen Oslo-Kiel. Her opplever du musikken du ikke glemmer via sosiale medier og emneknagger som #OneHitWonders og #Love. Gjør deg klar for en helaften i Show Lounge med full fart på scenen og fantasifulle kostymer.
Fra Kiel til Oslo skal vi på «La Riviera» og til byer som Paris og Cannes. Det blir en kveld med glitter og glamour. Alle som har en liten prinsessedrøm kan bare glede seg. Kostymedesigner Cårejånni Enderud har laget noen drømmekjoler du sent vil glemme.
Les også: Kostymekongen
Reiser du med Color Magic, kan du lene deg tilbake og kose deg med «Joyride» på reisen sørover. På hjemturen, feires tiårsdagen til skipet med jubileumsshowet «Jubilee».

Les mer om Norges mest sette show og andre aktiviteter om bord her.