Frivillige sprer hjertevarme på Bohus

Skrevet av Martine Haugland

Frivillige lager julefest på Bohus for at over 100 barn og voksne skal slippe å føle seg ensomme på julaften.

– Vi har lekt med tanken i flere år. Jeg har vært på jobb under flere julehøytider og har i lang tid undersøkt muligheten for å jobbe som frivillig på julaften, sier passasjersjef Per Gunnar Aasebø på Superspeed 2.

Han tok ideen videre til Kjell Atle Kjønnø i HR-avdelingen i Color Line. Kjønnø er aktiv i Røde Kors på fritiden.

– Kort fortalt resulterte det i at vi var fire kolleger, som på vårparten i år stiftet «Julaften i Sandefjord» etter en modell fra Larvik.

Vil gi noe tilbake. Sammen med frivillige fra Røde Kors og Sanitetsforeningene i Sandefjord ble det mulig å gjennomføre julefeiringen på Bohus i år.

**Ildsjeler.** Prosjektgruppen «Julaften i Sandefjord». Fra venstre: Roy Bjelke, Else Gro Andersen fra Røde Kors, Per Gunnar Aasebø fra Color Line, Mona Nomme fra Color Line, Kathe Nielsen fra Fjorden Sanitetsforening og Anna Wärnman‎ fra Color Line. Foto: Martine Haugland

Stiftelsen har som formål å fremme toleranse, inkludering og integrering. Omtrent 30 frivillige, både ansatte i Color Line og andre skal bidra.
– De siste 20 årene så har jeg spist meg litt for mett julaften og gitt bort alt for mange dyre pakker. I år ønsker jeg å bidra til å glede andre på denne dagen, det er noe jeg har tenkt på i flere år, sier Roy Bjelke, som var tidlig ute med å melde sin interesse.

Omkring 140-150 personer fra Sandefjord og omegn har meldt seg på til arrangementet, 78 av dem er barn.
– Det er mennesker som av ulike årsaker ikke har noen å feire jul med, som for eksempel synes at høytiden er vanskelig eller sliter med økonomien, forteller Else Gro Andersen i Røde Kors.

I løpet av julekvelden, når skipet ligger i land, serveres gløgg, stor julebuffet og kaker. Det blir også overraskelser til barna og levende musikk.
– Nissen kommer, vi skal gå rundt juletreet, synge julesanger og gjøre alt som hører til en tradisjonell god jul. Med havutsikt, sier Mona Nomme og smiler.

Overveldende respons. Hun roser engasjementet fra ansatte i Color Line og de frivillige fra foreningene.
– Mange er positive og ønsker å hjelpe til. Blant annet er det flere av mannskapet om bord på både SuperSpeed, Bohus og Viking som ikke kan reise hjem til jul fordi de bor så langt unna. Derfor er de svært interessert i å jobbe frivillig denne kvelden. Jeg fikk også en telefon fra en butikk i Sandefjord som hadde masse julepapir vi kunne få hvis vi trengte. Sånt er veldig hyggelig, sier Mona Nomme.

– Nå har vi fulltegnet restaurant med gjester på julaften, og vi gleder oss til å ta imot til en helt spesiell julefeiring, avslutter Anna Wärnmann.

Gjestelisten ble fylt opp etter kun få dager og prosjektgruppen håper å kunne gjenta julefesten også til neste år.  

Les mer om Color Line.