Fyll på energilagrene i vinter

Skrevet av Kamilla Thoresen

Her er tipsene til et avslappende cruise.

Det er mørkt ute, og kaldt hele tiden. Energien er borte etter julefeiringen og kroppen lever sitt eget liv.
Hva med å rømme landet et par dager og finne litt energi?

Bestill et avslappende cruise til Kiel her!

Skrubbe, skrubbe

La oss begynne med huden, kroppens største organ. Hvordan står det til med den? Når vi pakker oss inn i mange lag med klær og går inn fra kulda til kontorvarmen, skjer det gjerne noe med huden også.

– Skrubb, skrubb, skrubb, er rådet fra ekspertene om bord.

– Man blir gjerne litt tørr i huden om vinteren. Mange tror dette er viktigst om sommeren, men dette gjelder også om vinteren, sier Moez Ammar, som er spasjef på Color Fantasy.

To ganger i uken er nok, og fyll på med fukt etterpå. En god bodylotion til kroppen og en fuktighetsmaske du kan sove med, gjør susen.
Valnøttskrubben fra danske Ole Henriksen, er en god investering, røper salgsleder Rita Eineren i parfymeriet på Color Magic.

–Du er nødt til å skrubbe ansiktet, og denne gir deg babyhud, sier hun.

De ansatte i parfymeriet tyr til Night repair fra Estée Lauder.

–Den tror jeg vi alle bruker. Det var et av de første serumene som kom på markedet. Fashionistaene forholder seg til to farger på neglene, «red or nude». Røde negler liver opp i vintermørket, og en klassisk lys lakk blir heller aldri feil.

–Vi har neglelakk nr 167 Ballerina fra Chanel, som er en sart fin farge. Og så har vi Chanel 08 Pirate som er klassisk «julebordrød», sier Ann Kristin Bye, leder av parfymeriet på Color Magic.

*Sjekkliste produkter:*

* Skrubb til ansikt
* Kroppsskrubb
* Bodylotion
* Et godt serum
* Dagkrem
* Nattkrem
* Øyekrem
* Hårkur
* Fin neglelakk
* Håndkrem

Senk skuldrene

Høye skuldre etter førjulsstress? Invester i en god massasje som løser opp og gir deg total avslapning.

– De fleste vil ha massasje. 75 minutter, signatur. En times massasje, ansikt og hodebunn. Den er veldig populær og mange bestiller den på forhånd. Da handler det om å senke skuldrene og puste dypt. Full kroppsbehandling syns vi er viktig, forklarer Moez.

Se de ulike behandlingene her

Ikke glem at du befinner deg i et skip når du ligger på massasjebenken. Vibrasjonene fra skipet, senker pulsen ytterligere og gir deg ro.
Stillheten i behandlingsrommet gjør at du bare drømmer deg bort, før du blir vekket av terapeuten som serverer isvann og frisk frukt som du koser deg med før du vender tilbake til hverdagen.

Grønn energi

Vi reiser selvsagt for å slappe av og kose oss, men er du klar over de sunnere alternativene om bord?

Kjøkkensjef Linus Roos har jobbet på ulike skip i Color Line siden 2006 og har arbeidet om bord på Color Magic siden oktober 2016. 

Han er opptatt av at skipets restauranter skal følge trender og servere råvarer av høy kvalitet. Gjerne fra Oslo-området, Kiel og Bohuslän.

– Vi har fokus på vegetar og allergener. Det skal være noe for alle her. Vi får stadig tilbakemeldinger fra gjestene og de tar vi på alvor, forteller han.

Slå deg løs i Grand Buffet, fråts i grønnsaker, fisk og skalldyr. Trenger du litt grønt påfyll mellom måltidene, finner du smoothier og salater i kafeen.
Lekker og lett gourmetmat er også lett tilgjengelig om bord, i restaurantene Manhattan og Cosmopolitan. Hvorfor ikke overraske reisefølget med en uforglemmelig kveld her?

Og befinner du deg på Color Fantasy, kan du kose deg med sushi laget av sushikokken om bord.

**Grønt er skjønt.** Fråts i grønnsaker, er rådet fra kjøkkensjef Linus Roos på Color Magic.

Raskt i form

Lever du aktivt, eller blir dørstokkmila for lang i vintermørket?
Om bord har du gode treningsmuligheter på Color Fitness & Spa. Treningssenteret troner høyt på skipet, på dekk 13. Her finner du tredemøller, sykler og apparater.

En intervalløkt er effektiv trening som gir deg masse energi!

Varm opp fem minutter, så kjører du høy intensitet i 1-2-3-4-3-2-1 minutter med 30-60 sekunder pause mellom dragene. Trapp ned rolig i fem minutter, og ikke glem å tøye ut skikkelig. Det er ekstra viktig om vinteren, når vi sklir rundt på glatte fortau og spenner kroppen.

Hvorfor ikke starte dagen med noen gode tøyeøvelser som vekker kroppen skånsomt?
Etter økta kan du belønne kroppen med noen minutter i massasjestolen eller boblebadet.
Og utsikten fra tredemølla er så uforglemmelig at det kanskje frister med en økt til før cruiset er slutt?

*Pakke:*
* Treningstøy og sko
* Fin kjole til show og restaurant
* Gode sko til spaserturen i Kiel
* Boken du ikke har rukket å lese
* Last ned en film eller serie fra en strømmetjeneste
* En tøff spilleliste eller podkast til treningen