Alt du kan ønske deg til jul!

Skrevet av Eli Marie Stavlund
Vibeke Scheel Aubert

Usikker på hvor du skal legge årets juleshoppetur? Lei av å traske opp og ned folketunge gater i sludd, stiv kuling og minusgrader? Om bord på Color Line Cruises kan du rusle i eget tempo langs promenadegaten med butikker, barer og restauranter på rekke og rad.

Det skorter ikke på yrende liv, glitrende julepynt og pepperkakelandsbyer om bord på skipene. I tillegg byr showartistene rett som det er på julesanger og dans i promenaden. Akkurat like mye julestemning som i en storby – bare uten de ti blå.

Bestill 2-døgns Cruise til Kiel her

**Rimelig kosmetikk.** Perfume & Cosmetics fører kjente merker fra flere ulike parfymehus, og tilbyr luksuriøse produkter som Versace, Prada, Chanel, Dior, Tom Ford, Armani, YSL og mye mer. Du finner alt fra eksklusive kremer til gavepakninger. Alt selges selvfølgelig til gunstige taxfree-priser - du sparer alltid minst 20 % på parfyme og kosmetikk sammenlignet med veiledende pris i Norge.

Pynt deg selv. Når du handler klær og tilbehør om bord, har du alltid en 30 % besparelse i forhold til prisene på land i Norge. I følge Janne Gundersrud, Color Lines kategorisjef innen områdene kvinne, barn og tilbehør, kan det derfor lønne seg å kjøpe både julebords- og nyttårsantrekket om bord.

– I god tid før jul får vi inn et godt utvalg pensko, smykker, små vesker, velour, blonder, glitter og rødt som er perfekt til alle de anledningene du skal pynte deg litt ekstra i julesesongen.

Hva er det ekstra lurt å holde utkikk etter i år?

– Det kan være verdt å merke seg den lune strikken som snart kommer i butikkene og alle de fine skoene fra Nude. I tillegg selger vi jo masse deilige skjerf, vesker, hansker, pyjamaser og tøfler, som er perfekte julegaver. En sikker vinner til herre er boxershortsene fra Bjørn Borg, og toalettmappene i skinn fra Tiger. Til barna går det i LEGO og tidsriktige leker som alltid er minst 20 % billigere enn på land. Lego får du alltid tre for to på, vi spanderer den rimeligste.

– I tillegg skal jo gjerne hjemmet pyntes litt ekstra, så butikkene fylles selvfølgelig opp med julepynt, avslutter Janne.

**Forbered deg til gildet** med julemat til taxfree-priser! På *taxfree Market* finner du en egen matavdeling med et bredt vareutvalg til taxfree-priser. Her bugner det over av alt som frister, og betjeningen kan hjelpe deg med å sette opp en spennende julemeny basert på råvarer du kjøper om bord.  

Vi følger med på etterspørselen og tar alltid hensyn til gjestenes ønsker.

Kategorisjef Janne Gundersrud

Årets julekalendere

Innholdsrik advent. Kalendergaver settes stor pris på av store og små, og om bord finner du julekalendere til hele familien. Her er tipsene som kan glede både ham, henne, barna – og deg selv.

**Heit kalender.** Julekalenderen fra Chili Klaus, med 24  sjokolader av ulik styrke. Den 25 ruten er en ekstra sterk overraskelse som skal spares helt til nyttårsaften.

**Til ungdommen.** Headphones, mobil-cover, trådløs høyttaler og fjernstyrt bil kan være attraktive elektroniske julegavetips til ungdommen. 

Les mer om shoppingmulighetene om bord her

**Årets vintersko.** Vinterens varme nyheter fra Nude of Scandinavia - en perfekt forbrødring mellom italiensk håndverk og skandinavisk design.

Klassisk med en twist

Allerede som 16-åring begynte Janniche Engum Moe sin karriere som Aerobic-instruktør på Trimtorget i Stavanger, og videre på Lisbeth Studio i Bergen. Og nettopp den jobben skulle prege stilen hennes de neste ti årene.

– Ja, det var tider, mimrer Janniche. – Vi snakker kanarigule, glitrende tights ned til knærne. Lyseblå, glitrende g-streng truse, bar mage og en ikke så stor lyseblå topp – også den glitrende selvfølgelig. Det var virkelig helt smashing!

I dag er Janniche leder for Ecommerce-avdelingen i Color Line, og både Aerobic-karrieren og den glitrende stilen er (heldigvis) et avsluttet kapittel. Hun beskriver stilen som klassisk med en twist, og bryter gjerne opp det litt ordentlige med et armbånd eller skjerf med litt mere «edge». Før jul tar Janniche ofte med seg familien på 2-døgns Cruise, der hun finner den nødvendige roen til å gjøre unna julehandelen. Shoppingen kombinerer hun med trening med havutsikt, badeland og show med barna og god mat og drikke for hele gjengen.

Janniches julegavetips

**Til mannen min:**

🎁 Klær, spesielt fra NN07 

🎁 Weekendbag fra Tiger of Sweden i brunt skinn. Jeg kjøpte den nettopp til mannen min, og han bruker den hele tiden

🎁 Skinnhansker i god kvalitet fra Fashionize
**Til barna mine:** 

🎁 Klær fra Name it! Det er også barnas favoritter.

🎁 Lego til han på syv. Det er det masse av og du får alltid 3 for 2!

🎁 Bamsene fra Ty, som jeg ofte kjøper til datteren min på ti. Hun har sengen full!

🎁 Lipglosser, neglelakker og øredobber (til de litt større barna)
**Til nieser, venninner, mødre og svigermødre:**

🎁 Skjerf – det er så mange fine om bord, både silkeskjerf og tykkere vinterskjerf

🎁 Kremer fra for eksempel Clarins, Kanebo, Shiseido eller Lancôme

🎁 Flotte vaser fra Kähler og figurer fra Kaj Bojesen.
**Til meg selv!**

🎁 Alt mulig fra parfymeriet! 

🎁 Skjerf, helst flere  

🎁 Smykker, spesielt armbånd 

🎁 Vesker fra Adax 

🎁 Sjampo, masse sjampo! Fra KMS eller Kevin Murphy. Du sparer 20 prosent sammenlignet med salongpriser. 

**Weekendbag.** Denne bagen fra Tiger of Sweden er et hett julegavetips. Janniche har allerede kjøpt den til sin mann, med stor suksess. Foto: Vibeke Aubert

Skal du i land i Kiel kan Janniche anbefale *Meislahn* som ligger i gågaten – en familiebedrift fra 1882 med en brei vindeltrapp opp i annen etasje. Butikken oser kvalitet og har et fantastisk utvalg av nattkjoler, undertøy, pyjamas og stilongser. På Meislahn finner du garantert den perfekte julegave til alle generasjoner.  
*Disse butikkene finner du om bord:*
* **Color Shop:** Kvalitetsklær til både store og små, sko, smykker og annet tilbehør. Egen elektronikkavdeling, samt leker, musikk og film.
* **Fashion Boutique:** Godt og variert vareutvalg innen kjente og eksklusive merkevarer.
* **Perfume & Cosmetics:** Kjente merker fra flere ulike parfymehus.
* **Fashionize!:** Et lekkert utvalg av trendy tilbehør og spennende produkter som setter den lille prikken over i'en. Denne butikken finner du kun på Color Magic.
* **Taxfree-market:** Meget stort og bredt vareutvalg innen blant annet mat, sjokolade og annet godteri, alt til fordelaktige priser.

Les mer om shoppingmulighetene om bord her