Disse kafeene må du besøke i Kiel

Skrevet av dyson.drager

Kiel er ikke bare en innfallsport til resten av Europa. Det er også en sjarmerende havneby med gågate, bra shopping - og ikke minst mange koselige kafeer som er perfekte for en kaffekopp, god en lunsj eller kanskje et kakestykke.

Har du et par timer til rådighet i Kiel, så slå deg ned på en av byens mange koselige og sjarmerende kaféer. Hvis du styrer unna turistfellene og tar turen gjennom sidegatene, kan du finne noen godt bevarte hemmeligheter, som kun de lokale innbyggerne kjenner til. Felles for disse kafeene er at atmosfæren er avslappet og god, og de gir deg muligheten til å bli kjent med byen på en ny måte.

1. Sentralt og nordisk

Midt i Kiels populære handlegate Holstenstrasse, ligger den koselige kafeen Ottos Enkel. Oversatt betyr navnet Ottos barnebarn, og her er det gamle nordiske baketradisjoner som står i sentrum. Eierne av stedet ønsker å hylle brød og bakst, og vil vise at brød godt kan være essensen i et fullverdig måltid. Kafeen serverer store blingser med mye godt pålegg, sammen med salater og supper.

Adresse: Holstenstrasse 88

Så enkelt reiser du til Kiel

2. Vegetarretter fra Mexico

Noen kvartaler unna finner du El Sombrero Verde. Dette fargerike spisestedet ligger i hjertet av Kiel. Menyen er meksikansk, og de serverer kun veganske og vegetariske retter. Her får du både salater, burritos og enchiladas, i tillegg til en egen barnemeny. God kaffe har de også.

Adresse: Kleiner Kühberg 12

Så enkelt reiser du til Kiel El Sombrero Verde serverer kun vegansk og vegetarisk

3. Hipt og avslappet

Hvis det derimot er kul stemning og god musikk du er ute etter, så skal du legge turen innom den tilbakelente kafeen Mum & Dad. Kafeen ligger med kort avstand til handlegater og havna, og byr på god stemning hele dagen. De har en stor meny, og serverer både frokost, varmretter og sandwicher, samt et bredt utvalg av både te, kaffe og drinker.

Adresse: Ziegelteich 14

Så enkelt reiser du til Kiel

4. Økologisk og grønt

Vest i byen, få minutter fra Schrevenpark, som for øvrig absolutt er en park som er vel verdt et besøk hvis været er fint, ligger Mmhio. Dette er en stor, lys og åpen kafé innredet i sjarmerende stil med gamle stoler og bord, treverk og grønne planter. Her er de opptatt av økologisk og kortreist mat. Lunsjmenyen varierer fra dag til dag, og består i hovedsak av vegetariske retter.

Adresse: Knooper Weg 75

Så enkelt reiser du til Kiel

Mmhio er opptatt av økologisk og kortreist

5. Populære og trendy

Noen få meter unna Mmhio ligger Café Resonanz. Dette er en av Kiels mest populære kafeer, og her blir bordene raskt fylt opp. Eierne har samlet oppskrifter fra sine mange utenlandsturer, og rettene på menyen består derfor av spennende mat fra hele verden, laget med lokale råvarer. Her kan du spise både frokost, lunsj og middag, og drikke god kaffe og te.

Finner du ikke et ledig bord på Café Resonanz, ligger søsterkafeen Bakeliet bare 500 meter lenger bort. De har samme eiere og stedet er like sjarmerende. På frokost- og lunsjmenyen står det nybakt brød og rundtykker, og de har et rikt utvalg av varmretter. I tillegg er stedet kjent for sine mektige og deilige kaker, og sin eksepsjonelt gode kaffe.

Adresse: Mittelstrasse 23 og Mollingstrasse 11

Så enkelt reiser du til Kiel

6. For kaffefantasten

Hvis du er en kaffeelsker så kan det være vel verdt å ta en taxitur til Loppokaffeeexpress, som ligger utenfor Kiels bykjerne. På Loppokaffeeexpress importerer og brenner de nemlig sine egne kaffebønner, og lager kaffe med mye stolthet. I tilknytning til brenneriet har de en liten kafé som kanskje serverer Kiels beste kaffe. I tillegg får du husets hjemmebakte kaker, og selvfølgelig kan du kjøpe den lokalbrente kaffen med deg hjem.

Adresse: Grastet 8

Så enkelt reiser du til Kiel Ta med lokalbrent kaffe hjem fra Loppokaffeeexpress

7. En søt avslutning

Hvis du ønsker en søt avslutning på Kielbesøket så skal du besøke Schokodeerm. Dette stedet ligger også et godt stykke unna sentrum, men på denne kafeen og sjokoladeriet får du til gjengjeld alt du kan tenke deg av sjokolade og konfekt. Stemningen er varm og trivelig, og det bugner av søte fristelser. Stedet har sin egen sjokoladeproduksjon, men serverer også bakverk, paier og kaker.

Adresse: Holtenauer Strasse 106

Så enkelt reiser du til Kiel