Seil inn i sommeren

Skrevet av Kamilla Thoresen

Ta med dine kjære på en deilig kortferie og en uforglemmelig sightseeing.

Vi klarte det denne gangen også! Vinteren er forbi, snøen smelter og endelig er det lyst igjen når vi går fra jobb. Men det er fortsatt en stund igjen til sommerferien, kanskje akkurat litt for lenge?
– Våren er helt perfekt for en liten tur bort fra hverdagen. Vinteren er endelig over, men det er fortsatt litt for lenge til sommeren. Da er det så fint å sette kursen sørover på et minicruise med Color Magic eller Color Fantasy. Å være ute på havet og nyte de første varme solstrålene på soldekk – det gir en utrolig frihetsfølelse. Man kan endelig legge bort vintertøyet, og gå i promenadegaten om bord og shoppe seg litt nytt sommertøy, til taxfree-priser, og så er det jo ikke minst den gode maten om bord. Flere ulike restauranter å velge mellom, og noe for enhver smak, for både store og små, sier markedssjef i Color Line, Nina W. Steingrimsen. Hun tar gjerne med seg familien, eller gode venner på cruise.
Nysgjerrig på hva hun og kollegaene i Color Line handler med seg hjem fra tur?
Les om shoppingfavorittene deres!

Vink farvel til Oslo

La kortferien starte med utsikten. På Color Magic og Color Fantasy kan du slå deg ned i Observation Lounge på dekk 15 så fort du setter sjøbein. Da ser du den spektakulære utseilingen fra Oslo i fugleperspektiv. Du kan også velge å vinke farvel til Oslo fra Oceanic à la Carte, helt akter på dekk 6. De store majestetiske vinduene viser fram hele hovedstaden, mens dere senker skuldrene og kjenner at nå, nå er dere på ferie.
Er du en spreking, starter du ferien med en treningsøkt i Color Fitness & Spa på dekk 13. Tredemøllene er plassert tett inntil vinduene og utsikten er uforglemmelig. Etter en økt på mølla, kan du jo slappe av i en massasjestol eller i boblebadet.
Les også: Lad batteriene til sjøs

Color Fitness & Spa har en variert meny. Her kan du få massasje, få ny frisyre, stelle negler og føtter, eller slappe av mens hudpleieren gir ny næring til vinterhuden. Vibrasjonene fra skipet gjør bare at du blir enda mer avslappet og får hvilt mens du blir pleiet og stelt med etter alle kunstens regler. Det kan være smart å bestille behandling før du reiser, slik at du får tidspunktet du ønsker.
Les mer om Color Fitness & Spa, og bestill din behandling!

Mett og lykkelig

Når vi først er på en liten ferie, skal vi spise og hygge oss sammen. De gode måltidene skaper minner du ikke vil glemme. Noen er glad i å planlegge, og reserverer bord før avgang. Andre syns det er hyggelig å kikke litt på tilbudet før de bestemmer seg.
Color Magic og Color Fantasy byr på et utvalg som gleder de aller fleste ganer. Noen vil ha burger, andre vil ha pizza og noen drømmer om en gourmetaften med familie og venner.

Les også: En gang kjøkken, alltid kjøkken

– I vår får vi ny meny i Observation Lounge, men beholder klassikere som rekesmørbrød og tartar. Du sitter på en måte ute og spiser, sier kjøkkensjef Bertwin Issowitsch på Color Fantasy. Det er nesten vondt å snakke med den engasjerte kjøkkensjefen når klokken nærmer seg middag og magen rumler faretruende, mens han forteller om den hvordan skipene vender menyene mot våren og sommeren.

– Den hvite aspargesen er i sesong om våren, vi legger vekt på kortreist mat og får de norske grønnsakene. I Sports & Burger bar får vi en ny meny mot sommeren, det blir mer asiatisk i de andre restaurantene, blant annet langstekt asiatisk ribbe.

Les også: Jakten på aspargesen

Gourmetrestaurantene på skipene er i en klasse for seg.
–Kjøkkenet er ekstra kreativt her, og det skal de være. Det er førstekokk som bestemmer menyen og vi bytter annenhver uke. Hvis du virkelig skal skjemme bort deg selv og reisefølget, kan du bestille bord begge veier. Da får du to forskjellige, men fortsatt uforglemmelige matopplevelser. Dersom du har allergier, har kjøkkensjef Bertwin en liten bønn til deg: Si fra på forhånd slik at kokkene våre får tid til å forberede seg, og kan gi deg en ekstra god opplevelse!

Les mer om restaurantene her!

**Storebælt:** Color Magic og Color Fantasy seiler under verdens nest lengste hengebro. Broen har et fritt spenn på 1624 meter.

Den mest komfortable sightseeingen

Vi har alle vært på storbyferie og sittet på en buss, eller gått rundt i gatene med en guide. Eller gått oss vill med en lommeguide i hånden og gnagsår på hælene. På sjøen slipper du det. Du finner deg ditt favorittsted på skipet hvor det er fint å se ut. Observation Lounge og Oceanic har vi nevnt allerede. Et bord i gourmetrestauranten eller i Cosmo bar er heller ikke å forakte. Litt frisk luft er bare deilig, så slå deg ned på dekk mens severdighetene seiler forbi.
Innseilingen til Kiel er også smellvakker. Legg spesielt merke til den lille byen Laboe som vi passerer på styrbord siden en times tid før skipet legger til kai i Kiel. Dette området kalles Tysklands riviera og er en taxtitur unna Kiel.
For den beste oversikten, har vi bedt broen på Color Fantasy om råd, og her har du deres liste over de fineste landemerkene vi seiler forbi:
Kl 1500: Oscarsborg på styrbord side Kl. 15.35: Horten, styrbord
Kl 16.29: Hollenderbåen, styrbord
Kl 17.00: Færder fyr, styrbord
Kl 22.00: Læsø, styrbord
Kl 23.40: Anholt
Kl 2340, ca: Color Magic og Fantasy passerer hverandre. Hvis du er på Fantasy, ser du Magic på babord side
Kl 05.00: Seiler under Storebæltbroen
Kl 08.52: Laboe, babord
Kl 09.00: Friedrichsort, styrbord
Kl 09.03: Kielkanalen, styrbord

Fra Kiel til Oslo, seiler skipet under Storebæltbroen ca. 1815. Et sikkert vårtegn er å seile under den mektige broen mens det fortsatt er litt dagslys igjen ute. Den aller beste opplevelsen får du utendørs. Husk kamera! Kanskje du får tatt bildet til årets julekort her?
Les også: Slik velger du riktig lugar Les også: Barry, artistpensjonisten som gjorde comeback på Fantasy

Fikk du lyst til å reise på en miniferie før sommerferien?
Les mer og bestill ditt neste 2-døgns Cruise her!

Vil du ha mer inspirasjon? Gjestene våre elsker å ta bilder når de er på cruise. Følg emneknaggen #colorline på Instagram, og profilen vår Colorline.