Magiske Minner

Skrevet av Color Line

En magisk dag i 2007 møtte over 1000 småbåter og 200 000 spente tilskuere opp i havnen i Kiel. Med legenden Hjalmar «Hjallis» Andersen, Norwegians Bjørn Kjos, Tysklandsvennen Wenche Myhre, Næringsminister Trond Giske og verdensstjernene a-ha til stede var kjendisfaktoren høy. Og med hele syv tyske tv-kanaler, 160 akkrediterte journalister og ti storskjermer plassert over hele byen var dekningen vel så bred.

Color Magic skulle ankomme Kiel for aller første gang, og det var duket for dåp.

Vil du reise med Color Magic eller Color Fantasy til Kiel?

**1355.** Aker Yards bygde Color Magic på rekordraske 12 måneder. Aker Yards Rauma i Finland leverte skipet som sitt nybygg nummer 1 355.

En Magisk Dag – 15. september 2007

– En armada av småbåter la seg etter skipet i innseilingen i dag tidlig, og tusener møtte båten på kaia med norske og tyske flagg da den ankom havnebyen. «Ja, vi elsker» og Sissel Kyrkjebøs OL-låt «Se ilden lyse» lød fra lydanlegget på land. Slik kunne nettstedet kjendis.no beskrive den storslåtte feiringen av Color Magics dåp.

Og storslått var det visst.

Da skipet var kommet godt i land, spilte a-ha opp til fest fra en kjempescene, som for anledningen var rigget til på en lekter ute i havnebassenget. Og da champagneflasken ble knust mot skutesiden med ønske om hell og lykke fra båtens utvalgte Gudmor, den tyske filmstjernen Veronica Ferres, brøt folkemassen ut i øredøvende jubel.

Ingen tvil om at dette var årets folkefest i Kiel.

– Vi er svært stolte og glade i dag. Nå kan vi tilby våre gjester en komplett cruiseopplevelse mellom Norge og Tyskland hver dag, noe det er stigende etterspørsel etter, kunne konsernsjef i Color Line, Trond Kleivdal, stolt konstatere i en pressemelding etter dåpen. – Folk vil ha service, bekvemmeligheter og aktiviteter om bord. Vår linje til Kiel er nå komplett.

Trykk på pilene i bildet for å se galleri.

Besill 2-døgns Cruise med Color Magic eller Color Fantasy

Magiske Milepæler

Magiske Fakta

**Visste du at Color Magic**
⚓️ble bygget på under to år ⚓️ ble døpt i Kiel 15. september, 2007 ⚓️ er verdens største cruise skip med bildekk ⚓️ er Norges største hotell med 1016 rom ⚓️ har plass til 2750 gjester per cruise ⚓️ har et mannskap på 250 personer ⚓️ sysselsatte nesten 3000 mennesker i byggeperioden i Norge og i Finland ⚓️ erstattet skipet som het Kronprins Harald ⚓️ har 54 suiter ⚓️ er 224 meter lang ⚓️ har 54 000 kvadratmeter med tepper ⚓️ er like høy som Oslo Rådhus og dobbelt så lang som en fotballbane ⚓️ har over 3000 kunstverk om bord ⚓️ spiller låten «Kind of Magic» av Queen hver gang den seiler ut av Oslo havn ⚓️ har Norges mest sette live show, ca 300 000 mennesker ser sceneshowet om bord hvert år ⚓️ blir i dag styrt av den samme kapteinen som i 2007 ⚓️ har både spa og treningssenter ⚓️ har trådløst nettverk på hele skipet       
**På ti år har Color Magic**
⚓️ i distanse seilt tilsvarende 58,5 ganger rundt jorda
⚓️ fraktet 5 736025 passasjerer (per 1. september) ⚓️ av dette er ca. 770 000 barn ⚓️ hatt besøk av nesten 350 000 konferansegjester ⚓️ servert i overkant av syv millioner lunsj- og middagstallerkener ⚓️ fraktet selveste kommisær Derrek (Horst Tappert) til Norge utallige ganger ⚓️ designet nesten 1800 unike kostymer til show og underholdning ⚓️ hatt mer enn 450 000 kjøretøy om bord ⚓️ fraktet ca 10 000 dyr ⚓️ Fraktet 2 473 436 meter med fraktenheter ⚓️ fraktet 198 991 cargoenheter

En Magisk Ung Dame

**Styrt skuta siden begynnelsen.** Været var ikke på sitt beste den aller første gangen Kaptein Erling B. Hansen styrte skuta ut fra havna i Kiel. Likevel ble det en helt uforglemmelig dag!

Kaptein Erling B. Hansen har vært med på moroa siden bursdagsbarnet ble til, på verftet i Finland. Han var på broen under den aller første turen, og nå står han her igjen på tiårsdagen, den 15 september 2017, like før avgang fra Kiel.

– Den følelsen da vi manøvrerte ut fra verftet, da vi så at alt fungerte, var veldig god. Det tok ikke lang tid før vi følte oss som hjemme her, forteller han.

Kapteinen drar fram loggen fra den aller første turen. Været var ikke av det beste, det var vind og regn. Fortsatt føres alle seilasene i store loggbøker på broen, selv om teknologien har inntatt skipet for lenge siden.

– Vi har mer oversikt nå. Alt er digitalisert. Før hadde vi ikke engang telefon om bord, så vi kunne bare ringe når vi lå til kai. I dag er det mer automatisert, og det er flere å forholde seg til. Vi har en større besetning nå enn før.

Kapteinen forteller om det uforglemmelige øyeblikket under dåpen i Kiel.
– Color Fantasy lå til kai, og A-ha spilte på en stor scene. Og det var så mange småbåter som ville være med og ta oss i mot, at de måtte ha loddtrekning!

Ti år er ingen alder for et flott skip og kapteinen forteller at alle er flinke til å ta vare på henne.

– Hun ser like fin ut nå som for ti år siden. De har vært flinke til å passe på vår unge dame, avslutter kapteinen før han gir tyfonen tre korte støt, klar til å manøvrere skipet ut fra havna i Kiel – ti år etter den aller første gangen.

En Magisk Dag – 15. september 2017

Så til det mange har ventet på: Den 15. september 2017 var det nok en gang duket for storslått feiring av den velholdte damen Color Magic. Her er en liten oppsummering fra denne magiske dagen.

**En glad dag.** Kommunikasjonsdirektør Helge Otto Mathisen og kaptein Erling B. Hansen smiler om kapp på den røde løperen. **Dressed up.** Deler av produksjonsteamet fra 2Entertain med  kostymekongen Cårejånni i front. **Rød løper, ballonger, vakre kjoler og store smil!** Alt er som seg hør og bør når den vakre damen, Color Magic, feirer sitt tiårs-jubileum. Her på den røde løperen inn til premieren på det splitter nye showet med det beskrivende navnet «Jubilee». **Øverst fra venstre:** Tidligere artist i 2Entertain Karoline og F&B manager i Color Line, Rune Johansen; Arrangementsjef  Ragnhild Karlsson og gjestekoordinator Stene Sulesund; husøkonom Lene Arnli og resepsjonssjef Anders Reinertsen; en av årets showartister Louise Desirée Botteleu og moren Jacueline; Sigrid Andersen fra Fashion Shop, Kairi Lovi fra Color Shop og Magnus Hermansson fra Monkey Pub; prosjektleder i 2Entertain, Robin Francis og  tidligere Color Line-ansatt Veronica Kitson; en av årets showartister Sara Bergström og tidligere lydtekniker på Color Fantasy Raymond Hem.

Besill 2-døgns Cruise med Color Magic eller Color Fantasy

Magiske Minner

**Mesterhjernen bak Norges mest sette show – Liv Eirin Francis, produsent i 2Entertain.** «Color Line har en kjempegod teknisk base, mye bedre enn de fleste teatrene på land, og mange nye stjerner starter karrieren sin her hos oss. I år har vi med oss Charlotte Sofie Eliassen fra Vestfold – hun får muligheten til å utvikle seg her på scenen. Jeg møtte forresten Wenche Myhre på skipet en gang. Hun skrøt av oss og syntes det var fantastisk at unge artister får muligheten her. Et år jobbet Maria Haukaas Mittet på showet. Da satt vi bak scenen og hørte låta hun deltok med i Grand Prix, som sikret Norge en femteplass i Eurovision i Beograd. Når et ensemble jobber så tett som de gjør om bord på skipene, blir de som en familie. Ja, her har vi hatt kjærester, giftemål og babyer.» Foto: Kristoffer Sandven

**Akrobaten Lola –  Konstantin Markarkin, Varieteartist fra Ukraina.** «Dette føles som hjemme. Når jeg faktisk er hjemme hos meg selv, slapper jeg ikke helt av. Det gjør jeg her på Color Magic.» Konstantin er tidligere turner og på showet har du kanskje sett ham gjøre de utroligste ting. Men han forteller selv at han ble aller mest kjent som Lola. «Da skulle du være dame og gå på høye hæler, men i begynnelse så du ut som en tolvåring som gikk med mammas sko,» ler Liv Eirin høyt. Øvelse gjør som kjent mester, og Konstantin behersket selvsagt de høye hælene etter hvert. «Når jeg er i land i Kiel, roper fortsatt folk Lola når de ser meg. Ingen husker akrobatikken, men alle husker Lola.» Foto: Ivan Tostrup. Til høyre for Akrobaten Lola: Jack Hawitt.

**Gjesten som måtte jobbe – John Helge Sanden fra Lesja.** «Min første tur var med prinsesse Ragnhild i 1974. Jeg var også med på den aller første turen med Color Fantasy, og selvsagt Color Magic for ti år siden. Jeg kjenner så mange av de som jobber her. De er så veldig serviceinnstilte og legger til rette – jeg føler meg alltid veldig velkommen her. Når jeg er om bord slapper jeg bare av. Jeg spiser godt, tar en tur på Casino og snakker med de som jobber her. Dette blir mitt andre hjem. Det er ekstra fint å være her om sommeren, med de lyse lange kveldene. Jeg har feiret 17. mai her tre ganger og det er ekstra spesielt. Da feirer vi med flaggheising og går i tog.» John Helge forteller at han en gang gjorde litt mer enn å være vanlig gjest om bord. «Jeg er tidligere ambulansesjåfør, og på en tur var det en gjest som fikk hjertestans. Da hjalp jeg medicen (helsepersonellet om bord, red.anm.) på skipet og vi måtte sende vedkommende med luftambulanse til Gøteborg. Da følte jeg at jeg jobbet her.»

**Selverklært oppstartsspesialist – østerrikeren Walter Wassertheurer, restaurantsjef på Color Magic.** «Jeg var med på de første turene til både Christian Quart, Color Festival, Fantasy og Magic,» sier Walter som kan fortelle at også hans kone jobber på Color Magic. «Om bord er vi nesten som en familie nummer to, og det er en god arbeidsplass hvor alt er tilrettelagt for oss. Her får vi hele pakka!» Riktig kommunikasjon med gjestene er særdeles viktig, ettersom halvparten av gjestene er utenlandske. Og det har skjedd at kommunikasjonen har skapt uforglemmelige situasjoner. «Dette skjedde for mange år siden, den gangen vi fortsatt delte ut gratis fyrstikkesker i resepsjonen. Vi la merke til at et par av skiftene alltid var tomme, mens de andre skiftene knapt ga bort noen. Vi syntes det var så merkelig at vi måtte etterforske litt. Etter hvert fant vi ut at det skortet litt på tyskkunnskapene hos enkelte, for hver gang en tysk gjest kom og spurte etter frühstück, som er det tyske ordet for frokost, fikk de utdelt en fyrstikkeske!» Walter ler høyt, og avslutter: «Vi skulle hatt kamera der for å filme reaksjonen til gjestene.»

**Magisk kjærlighet – ekteparet Rune og Koit.** Det lå romantikk i luften allerede da Rune og Koit møttes for første gang. De to hadde truffet hverandre på et nettsted og den aller første daten, den skulle de ha på Color Magic. «Koit fortalte at han aldri hadde vært på cruise til Kiel før, så jeg tok selvsagt hintet.» «Jeg var så nervøs,» skyter Koit inn. «Rune sto inne på avgangsterminalen, og jeg sendte ham en melding og ba ham komme ut. Det var helt sprøtt!» «Båten har vært med oss på mange måter. Her er det bare oss. Vi går på spa, spiser og shopper, og vi må alltid ha med oss showet. Alle må ha med seg showet! Og en lunsj eller kopp kaffe i Observation Lounge når skipet legger fra. Skal du shoppe, gå til den lille klesbutikken for menn – en liten juvel med klær ikke alle andre har!» P.S. Rune og Koit deltok i tv2-programmet «Rett fra Hjertet», der Koit overrasket Rune på 40-årsdagen med opptreden og sceneshow om bord på Color Magic.

Les mer om Color Line