Kiel, et shoppingmekka – motesiljes beste tips!

Skrevet av dyson.drager

Kiel er en spennende by som byr på mange ulike shoppingmuligheter. Med fire timer til rådighet kan det være vanskelig å navigere seg i jungelen, men heldigvis får du hjelp av moteekspert og blogger Silje Pedersen

Silje Pedersen (39) er ansett som en av Norges mest profilerte moteeksperter. Hun startet i industrien som modell, og utviklet seg deretter til stylist og personlig shopper. 39-åringen er ofte på reisefot, og hun er blitt godt vant til å shoppe på få timer under moteuker og på oppdrag i utlandet. Hun er alltid på jakt etter gode kupp, og deler gjerne sine tips til en vellykket shoppingdag.

– Kule sneakers, plagg i god kvalitet, unike smykker, duft og sminke står alltid på shoppinglisten min, uansett hvor jeg reiser, sier Silje. Og til de shoppinglystne med dårlig tid på Kiel-tur:

– Er du på jakt etter en helt spesiell sko eller plagg? Finn butikken på Facebook, send en melding eller mail for å høre om de har det inne i din størrelse før du drar, så slipper du å bruke unødvendig tid på å gå rundt å lete. 

Så enkelt kan du reise til Kiel!

**Profilert.** Silje Pedersen er en av Norges mest profilerte moteeksperter. Foto: Felicia Lasala

Her er Motesiljes 16 beste tips til ekspress-shopping i Kiel:

1. Alt under et tak – Sophienhof Kiel. Shoppingsenteret Sophienhof ligger en kjapp gåtur fra havnen og har 120 butikker med alt fra blant annet sko, klær, smykker, undertøy, bøker og leker. Gå gjerne etter merkene du ikke kjenner så godt, og dropp å bruke tiden på de butikkene eller kjedene du finner hjemme. De neste tipsene – 2 til 5 – finner du på dette senteret.

2. Hallhuber. Et tysk, trendy motemerke. De har også butikker i Norge, men er nok fortsatt ukjent for mange her hjemme. Hallhuber legger vekt på god kvalitet og fin design, men er nok hakket dyrere enn mange av de andre butikkene du finner i Kiel.

**Til venstre:** Det tyske merke Hallhuber har et godt utvalg av både klassisk og trendy design. **Til høyre:** Moteekspert og blogger Silje Pedersen i eget antrekk fra Hallhuber. Foto: Tine Monsen

3. Peek und Cloppenburg er verdt et besøk for deg som er på jakt etter merkevarer. Her finner du blant annet Tommy Hilfiger, Ralph Loren og Gant.

4. Rossmann har godt utvalg av sminke til en rimelig penge. Douglas kjenner du muligens fra Norge, men er verdt et besøk om du ønsker nye tilskudd i sminkepungen.

5. Dilla på sneakers? Da må du ta turen innom Adidas Originals. Man trenger jo alltid et nytt par sneakers.

***Tips:*** I Kiel er det lett å gjøre et kupp på sko, det gjelder både på shoppingsenter og i de mindre butikkene i sidegatene.

6. På shopping i gågaten. Holstenstrasse er en av de eldste og mest kjente gågatene i Kiel. Rundt ti minutt fra båten kan du tusle rundt blant de mange sko- og klesbutikkene, eller nyte en god kake og en kaffe på en av de mange sjarmerende kafeene.

7. Liker du avslappet og kult treningstøy? Ta turen innom Snipes i Holstenstrasse 28-32. En trendy butikk med stort utvalg av sporty, hippe plagg.

8. Shoppingsenteret Die Holtenauer. Går du fra Holstenstrasse og videre til venstre gjennom byparken, så kommer du til en arkade og et stort utendørsshoppingsenter som heter Die Holtenhauer. Beregn god tid, for her finner du mange butikker side om side med godt utvalg av både klær, sko, sminke, møbler og tilbehør.

9. Citti Markt Kiel. Et annet shoppingsenter som er verdt et besøk er Citti Markt Kiel. Men hit må du ta taxi, da senteret ligger cirka 10-15 minutter fra sentrum. Citti Markt er et typisk tysk shoppingsenter, og her finner du det meste av matbutikker, klesbutikker og sportsbutikker. Her shopper de lokale, det er stort utvalg og lave priser.

10. Hvis du liker Canada Goose eller UGG bør du ta turen innom Witte 2. Butikken har et godt utvalg av designermerker. Jakter du på en spesiell gave? Her får du også tak i hansker med personlig monogram.

11. Kaffetørst? I Grasweg 8 ligger Loppokaffeexpress. En kul kafé som serverer både nydelig kaffe og bakervarer. Finner du en favoritt – så kan du kjøpe med deg hjem.

**Loppokaffeexpress.** Finn din favoritt, og kjøp den med deg hjem!

12. Er du på jakt etter noe til de aller minste, så kan butikken Frau Beta i Wilhelminenstr. 27 være verdt et besøk. Frau Beta ligger ikke så langt fra Holtenhauer Strasse og har et godt utvalg av klær til barn. Her finner du supersøte bodyer og annet barnetøy til småtroll i god kvalitet.

13. Vintage Atelier er butikken for den som liker restaurerte møbler og stilen Shabby Chic. Den ligger cirka 20 minutter med buss fra sentrum, så beregn god tid om du vil dra hit. Butikken har tre avdelinger: en vintageavdeling med møbler i Shabby Chic-stilen, men også andre unike skatter, en veldig hip junk pat hvor du kan finne alt mulig av kjøkkenutstyr og en egen avdeling med lys og duftlys fra hele verden.

Så enkelt kan du reise til Kiel!

***Tips:*** Husk at mange butikker er stengt om søndagene, så gjør unna shoppingen om bord, og nyt heller «hviledagen» ved å rusle rundt og ta inn severdighetene.