No business like show business

Skrevet av Eli Marie Stavlund
Jarle Hetland Bjørlin

– På scenen føler jeg enorm glede, en rus. Det å kunne utfolde meg og få vise så mange følelser. Å kunne danse og kommunisere uten ord. Da pumper det heftig i trønderblodet. Jeg
er heldig som får stå på scenen, som får leve drømmen.

Hege Myrenget Fossback

Helt siden Color Fantasy og Color Magic gikk i drift, i henholdsvis 2004 og 2007, har selskapet 2Entertain hatt ansvaret for kveldsshowene om bord på de to skipene. Det innebærer to nye show per båt per år med ny regissør, ny koreograf, nye artister og over 200 nye kostymer per produksjon.

Auditions til showene foregår først og fremst i Norge og England. Og det er mange som ønsker å jobbe om bord på skipene, for søknadene renner inn. Color Line viser seg å være en attraktiv arbeidsplass kan Håvard Bøe, prosjektleder i 2Entertain, informere, og det er de med mest erfaring og utdanning innenfor sang og dans som plukkes ut til audition.

– Vi prøver å luke ut de som synes det er sååå spennende med sang og dans, men som ikke aner hva det dreier seg om. Vi plukker kun de beste av de beste: De fantastiske sangerne som kan danse, og de fantastiske danserne som kan synge, sier Håvard.

**Jazz hands.** Hege Myrenget Fossback blir titulert som verdens hyggeligste trønder av prosjektleder Håvard Bøe. Foto: Jarle Hetland Bjørlin.

Verdens hyggeligste trønder. Det er i denne forbindelse jeg møter Hege Myrenget Fossback i sminkerommet bak Show Lounge. Glamorøst, men ikke så glamorøst likevel, om det gir mening. Akkurat sånn det skal være back stage. Hårspray, hansker, kostymer, spenner, hårbørster, sminkekoster. Men, Hege lyser opp rommet. Hun er karismatisk og vakker. Trønder. Verdens hyggeligste trønder faktisk, skal vi tro Håvard Bøes introduksjon via e-post. Personlig kjenner jeg ikke mange trøndere, men det er nok så nært sannheten man kan komme: Hege stråler nemlig med et stort hvitt smil og tydelige gestikuleringer som jazz hands og pistolfingre. Hyggelig.

– Jeg håper jeg får bli med på flere show med Color Line etter dette. Og så vil jeg til det store utland. Oppleve nye impulser, lære nye stiler, møte nye folk.

Hege Myrenget Fossback

Så enkelt besiller du et 2-Døgns Cruise mellom Oslo og Kiel.

Endelig. Hege ble uteksaminert fra Baardarakademiet i 2003, og som freelancer har hun jobbet med «A tribute to Queen» med Åge Steen Nilsen, Wallmans On Tour, Varieté på ChatNoir og Den Norske Operaen samt medvirket i tv-programmer som Eurovision Song Contest, I kveld med Ylvis, Gullfisken, Lip Sync Battle og Valen TV. Blant annet.

Men det er én drøm hun har kjempet for alle disse årene. Siden skipenes morgen har nemlig Hege gått på auditions til showene på Color Magic og Fantasy, men aldri nådd helt til topps.

Før nå. Nå er hun plukket ut. Hun har fått jobben. Og siden september har hun stått på scenen to ganger hver kveld i 14 dager, hver eneste måned. Og det skal hun fortsette med i et helt år.

– Ja, endelig! Det er en stor drøm som har ... hva heter det? Du kan si at en av drømmene mine har gått i oppfyllelse – det var ordene jeg lette etter.

Hvordan har det seg – denne drømmen?

– For det første får jeg gjøre det jeg elsker. Sang og dans. Det å få formidle kunst. Jeg elsker å være artig, elsker å underholde.

– Også er det hver kveld. I ett år! Det er liksom ikke bare her og der, som er vanlig for oss freelancere. Det er fast. Fast og trygt.

Hege er en av disse fantastiske danserne som kan synge – en såkalt K4. Og i showet «Back to Hollywood», som artistene skal vise frem på scenen i kveld, formidler hun en nydelig nedpå versjon av Liza Minnellis «No business like show business».

– Låten passer perfekt til meg som har gått på så mange auditions, for det er virkelig «no business like show business». Og endelig står jeg her på scenen. Finally.

**Marilyn og Charlie.** Hege danser nydelig ballett i showet «Back to Hollywood». Foto: Color Line.

Lever i en boble. Denne gangen består castet på Color Magic av hele ti nasjonaliteter, og artistene kommer fra Australia, Sverige, Irland, Skottland, England, Østerrike, Danmark, Ukraina, Malta og Norge. Bare to nordmenn. Og Hege er eneste norske jente.

– Jeg lever i min egen lille boble, og må snakke masse engelsk. Jeg blir jo flink, men må gjøre om alt av humor til engelsk – det er litt stressende. Og når jeg skal ha 14 dager hjemme, må jeg ut av den bobla og tilbake til mitt vanlige Grünerløkka-liv. Da sover jeg i to-tre dager for å komme meg.

Det reven sa. Hege har jobbet freelance i mange år. En av hennes morsomste opptredener må vel være i Truls Svendsens elleville parodi på Beyoncés «Single ladies», eller det hun selv omtaler som «Schtøgg kjærring» i Terje Sporsems kontroversielle musikkvideo «My bagdaddy».

Men hennes aller mest kjente opptreden, er en aldri så liten produksjon som på mange måter satte Norge på kartet i 2013. Lite visste hun, da hun spilte inn «The Fox (What does the fox say)» med Ylvis-brødrene en iskald dag for fire år siden, at den skulle få over 600 millioner views på Youtube.

– Det er litt absurd, jeg hadde ikke peiling på at det skulle bli så stort. Men jeg er en av revene, ja – the original Fox. Ringadingdingding. Jeg må ofte stå å peke: der er jeg. Der er jeg igjen. Der.

– Det kuleste er når de jeg jobber med fra Australia og Østerrike spør hva jeg har gjort, og jeg nevner The Fox. De bare: «you're the fox? Oh my god, you're a celebrity!». Alle har sett den, så det er faktisk noe å ha på cv-en.

Neste dag. Vi møter igjen Hege neste dag. Foto til D2 denne gangen. Hun poserer uanstrengt, uanfektet av kamera, lyssetting og instrukser. «Haken litt opp! Vend hodet til venstre og se skrått inn i kamera!» Det faller naturlig for Hege. Ett øyeblikk er hun flørtende, i det neste alvorlig og sterk. Alltid med et glimt i øyet.

For anledningen er hun ikledd den grønne paljettjakken som kaster glans over hyllesten til den avdøde legenden David Bowie, i kveldens show «Magic Jukebox». Jakken som er skreddersydd til henne av stylist og designer Cårejånni Enderud. Og snart skal hun nok en gang på scenen for å gjøre det hun elsker. Hun skal få kjenne på gjestenes forventninger, føle på stemningen og gleden bak hvert smil, hver latter. Hvert eneste klapp.

Scenen er din, Hege.

**D2.** Resultatet ser du i D2 fredag 17. mars.

**NB! Hver kveld spilles det to ulike show på både Color Magic og Color Fantasy.** [Les om alle showene her!](https://www.colorline.no/oslo-kiel/show-lounge)