Om stil, design og shopping om bord

Skrevet av Eli Marie Stavlund

Ankellange skjørt, skinnstøvletter, mønstrete skjorter under deilig strikk, akkompagnert med subtile gulldetaljer. Et bemerkelsesverdig smil, velstelte negler og de vakreste lyse krøllene du kan tenke deg.

Akkurat sånn kan Line Lund Østerhagen beskrives. Det er med tiden blitt hennes helt egne signaturlook. Og det med klasse må vite, for selv det utrente øyet vil se at det mest avslappede antrekk aldri er tilfeldig.

Med Bachelorgrad i Grafisk & Media Design fra London og Mastegrad i Design & Illustrasjon fra Stockholm i lomma, har Line jobbet i alt fra svenske tidningsbyråer via reklamebyråer og sist som designer for blant annet KK i Aller Media.

Og de siste to årene har hun vært senior designer i Color Line. Heldigvis for oss.

Naturlig nok byr jobben på relativt hyppige reiser med Color Magic og Color Fantasy til Kiel. Og det passer Line fint – ikke bare fordi det er et deilig avbrekk i hverdagen som tobarnsmor – men også fordi hun er glad i å shoppe. Og selv om hun har sin helt særegne stil, kommer hun sjelden tomhendt hjem fra cruise.

Vi lot Line fortelle litt om jobben, stilen og shoppingen om bord på Color Line Cruises.

Så enkelt kan du reise på 2-døgns Cruise til Kiel

**Color Line fra topp til tå.** Line er iført bluse fra Freequent, strømpebukse fra Oroblu, sort skjørt fra Marc Cain, semskede støvletter fra Unisa og smykke fra Arts & Crafts. I artikkelens hovedbilde har hun i tillegg på seg en sort strikkejakke fra Tiger of Sweden. Alt fra butikkene om bord på Color Magic eller Color Fantasy. Foto: Jacqueline DuBois

Noe av det aller beste med jobben min er utfordringen i å få noe til å se fint ut. Riktig bruk av bilder, farger og fonter – hvordan alt presenteres. Helheten fra start til ferdig resultat.

Jeg har alltid vært interessert i design og spesielt moteblader. Da jeg var liten lagde jeg ofte magasiner med mote og hår. Klipp, lim og kopiering. Det gikk mye tid med til det.

Min stilreise har vært lang og variabel. Interessen for klær har alltid vært der – absolutt, men stilen har endret seg veldig gjennom ulike faser i livet. For eksempel var 90-tallet veldig grunge – med Nirvana og den pakka der – og da jeg bodde i London, kjørte jeg hip hop-stilen fullt ut med baggy jeans og sneakers. Jeg var hekta på sneakers og er fremdeles glad i dem – spesielt Nike og Adidas. Det er tidløst, og jeg bruker dem gjerne til skjørt og kjoler.

**Grunge?** En ung Line i det hun kaller sin grunge-periode. Hun ser likevel ganske pen og pyntelig ut, og håret har alltid vært en tydelig signatur. Foto: Privat

Stilen jeg har i dag har jeg vært tro til lenge. Det var nok da jeg flyttet til Stockholm i 2001 at den ble mer feminin, selv om jeg alltid har likt kjoler og skjørt.

Når jeg shopper, blander jeg gjerne second hand med Hennes & Mauritz, eller litt dyrere ting. Det som har skjedd over tid er at jeg prefererer kvalitet over kvantitet. Før kunne jeg handle mer på impuls, men det gjør jeg ikke lenger. Nå er det mer gjennomtenkt; ikke nødvendigvis dyrere. Nøkkelplagg er et godt stikkord.

Hjemmet mitt er en miks av moderne, litt dyrt og noe litt rimeligere. Med en tvist av 30- og 50-tallsmøbler. Jeg liker kontraster i materialer, epoker og form som fremhever hvert objekt og gjør hjemmet personlig og levende. I tillegg setter jeg pris på jordfarger, med det hvite, nøytrale og litt sort. Og gull! Mye gull.

Mannen min er også veldig opptatt av interiør, så vi tar alltid en diskusjon i forkant av et kjøp; det eliminerer impulskjøpene. I tillegg er han nokså maskulin: glad i sort og hvitt og går for en stram stil innendørs. Det er nok derfor jeg er opptatt av å få inn en touch av det feminine – jordfarger, rosa, gull, og friske blomster.

Mitt favorittmøbel er nok Egget. Den originale, gyldne stolen designet av Arne Jacobsen. Det var et av de første møblene vi kjøpte sammen, mannen min og jeg, så den er spesiell av flere grunner.

Det er alltid noe å handle om bord og alltid ting som stikker seg ut blant det som kanskje ikke er tenkt for meg. Fin strikk, vakre farger – klær som har noe ekstra. Akkurat nå synes jeg Marc Cain-blusene de selger er kjempefine. Og jeansene fra Tiger of Sweden. Det er også mye bra baseklær, sorte kjoler og tilbehør som skjerf, solbriller og klokker. Samt et skikkelig bra utvalg av Ray-Bans. Og det er billig i forhold til på land!

Ellers kjøper jeg gjerne Mos Mosh, Betty Barclay, Gerry Weber ... klær som kanskje er tenkt for andre målgrupper? Jeg ser på en måte verdien i mye, og liker å mikse detaljer og sette det sammen til min egen personlige stil.

Sist jeg reiste med Color Line, handlet jeg et par klassiske støvletter i semsket skinn fra Unisa. De er så komfortable! Generelt synes jeg Color Line er blitt ordentlig gode på sko – alt fra pensko, via støvletter til Birkenstock. Faktisk. Jeg kjøpte en klokke fra Daniel Wellington også – i rosé med brun reim.

**Populær klokke.** Line viser frem et av sine nyeste kjøp fra Color Magic – en klokke fra populære Daniel Wellington. Foto: Privat

Men det jeg kjøper aller mest om bord, er make-up. Det er jo det med taxfree-prisene, og så har de jo det meste av merker. Det er sjelden jeg har gått i land uten en ny lipgloss eller leppestift i veska. Og jeg prøver mye: Chanel, Lancôme, Dior, uten å ha en tydelig favoritt. Men jeg er svak for etiketter og design, sånn som YSL – den er vakker å se på.

**Vakker.** Leppestiften fra YSL er en favoritt. Mye på grunn av det vakre designet. Foto: Privat

De kan veldig mye de som jobber i butikkene om bord. Om jeg er ute etter foundation, så tester de til de har funnet akkurat den fargen og typen som passer meg. De er veldig involverte og gir god service, samtidig som de respekterer kundene som bare vil titte. De maser ikke, men er der om du trenger hjelp.

Jeg kjøper mye gaver om bord både til venner og ikke minst til barna. Vet jeg om en bursdag, kjøper jeg gjerne smykker, et skjerf fra Beck Søndergaard eller en bag fra DAY. Til barna kjøper jeg Converse, hettejakker og – til deres store glede – LEGO. For de har et veldig godt utvalgt på sistenevnte til god pris. I tillegg har de LEGO- og Name It-klær, som faller veldig i smak hos mine barn i alle fall.

Men stakkars mannen min, han får sjokolade han. Men det finnes fine klær til han også, som Eton-skjorter, klassiske chinos og jeans fra NN07, gensere fra GANT, sko og masse fint tilbehør.

Jeg går ofte i land i Kiel en liten tur. Mest for å se i den lille Adidas-butikken inne på Sophienhof-senteret. De har et perfekt plukket utvalg, så det kan bli et par sko til guttene og kanskje noe ekstra til meg selv. En annen butikk jeg vil trekke frem, er Schmuckstand Jules – en vintage smykkebutikk som også ligger på senteret. Smykkene presenteres så fint: en montér med smykker sortert etter fargen på stenene. Og til gode priser, ikke minst! Jeg har kjøpt en smal ring med en liten rubin derfra. Også har de mange fine brosjer!

Jeg har lyst til å avmytifisere det stigmaet som kanskje finnes omkring Color Line. Når noen ymter om at de ikke tror at shoppingen er så bra, får jeg alltid behov for å løfte opp alt som faktisk finnes. Alt det folk ikke vet nok om. Innkjøperne er veldig flinke, og utfordringen er jo å ha noe for alle – likevel er det så mye bra både til dame, herre, unge, eldre og barn.

Og utvalget er kontinuerlig i endring – de er flinke til å bytte ut og teste samt å ta inn alt fra det litt smalere til det mer kommersielle. Alle finner noe om bord, og det kommer like mye nytt hver sesong som i landbaserte butikker – det selges bare 30 % billigere. Og det er jo aldri feil!

Sjekk ut Color Lines Trendmagasin og Taxfree-katalog her

Så enkelt kan du reise på 2-døgns Cruise til Kiel