Thai-suksessen Plah setter sjøbein

Skrevet av Kamilla Thoresen

Det blir en eksotisk vår på Color Fantasy og Color Magic.

Denne våren skal bordene dekkes for uforglemmelige smaker om bord på Color Fantasy og Color Magic. I et spennende samarbeid mellom Color Line og en av Norges beste thai-restauranter, Plah, er det bare å glede seg til en kulinarisk helaften i gourmetrestaurantene Manhattan og Cosmopolitan på dekk 7 akter i skipene.

Thai-veteranen

Det er Terje Ommundsen som står bak Plah, og han har mange års erfaring på thai-kjøkkenet.
–Vi startet for 14 år siden i Oslo og vi lager moderne thaimat. Vi holder også kurs hos oss. Han forteller at han ble inspirert etter å ha bodd i Sydney og tok med seg konseptet hjem til Norge.
–Det viktigste er at vi skal ha de autentiske thaismakene med lokale råvarer, men med en litt annen vri.

Ommundsen legger i likhet med Color Line vekt på å bruke lokal og kortreist mat.
–Vi har en bonde som tørker chili og koriander. Vi tenker dyrevelferd og lokalt.

Les også: Seil inn i en smakfull sommer

Fra ubåt til gourmet

Nå skal han lære kokkene på de to skipene hemmeligheten bak thaimat, og det er ikke første gang kokken fra Lillesand setter sjøbein.
–Jeg var på ubåt i militæret og jobbet i byssa. Så jeg vet allerede at jeg ikke blir sjøsyk, smiler han.

Sørlendingen gikk i lære på de aller beste restaurantene i Oslo, som Bagatelle og Statholdergaarden. Men etter et opphold i Sydney, fant han thaikjøkkenet og har aldri sett seg tilbake.

–Jeg er i Thailand et par ganger i året. Jeg kjører over alt, går rundt i gatene og prøver smaker. Jeg snakker med folk for å lære mer. Thailand er et komplekst kjøkken, blant de mest komplekse i verden. De har så mange smaker, men er et kjøkken uten fløte eller smør. Da jeg gikk i lære på 90-tallet var det mye fløte. Mye smør. Uten dette får du en helt annen energi etter måltidet. Thaimat er sunt og det er variert. Vi bruker mye rå grønnsaker.

Plah-sjefen har gledet seg til å gi gjestene om bord en uforglemmelig matopplevelse.

– Det blir kombinasjoner som folk kanskje aldri har spist før. Mye spennende smaker som er annerledes enn det vi pleier å få. Jeg har funnet fram til retter som er typisk thai, mens andre er utradisjonelle. Det er viktig i vår bransje å samarbeide, hjelpe hverandre og lære nye ting. Da blir vi bedre. Jeg gleder meg til å treffe andre kreative kokker om bord, sier Terje.

Ommundsen skal trene kokkene om bord på Color Fantasy og Color Magic før serveringen starter i midten av april til midten av mai.
– Så skal de klare resten selv, og det fikser de!

Les mer om restaurantene om bord her

En helaften i Thailand

Ommundsen har laget en syvretters meny for Color Lines gjester. Du får blant annet oppleve skalldyr med en ny vri, en lekker kveite med syrlig tilbehør, grillet entrecôte med curry og sticky rice, helt til slutt en eksotisk dessert som får alle dessertvenner til å fryde seg.

– En ny opplevelse

Plah har gjort popups tidligere, og det var her administrerende kjøkkensjef i Color Line, Wolfgang Schlereth fikk en idé.

–Plah har vært der i mange år. Da de kom, tenkte alle at her kommer det nok en thairestaurant. Men Terje har jobbet seg inn og skapt en thai-gourmetrestaurant, som har fått mange utmerkelser og blant annet er nevnt i Michelin. Han søker hele tiden etter noe nytt, og reiser til jevnlig Thailand for å utvikle seg. Vi har møtt hverandre flere ganger og jeg har spist hos ham. Da han hadde en pop up i Lillesand i fjor høst, tenkte jeg at dette kunne være noe for oss i Color Line av to grunner: Den ene grunnen er at det vil gi gjestene våre en ny opplevelse om bord. Den andre er utfordringen Plah vil gi kokkene våre, som vil få ny kunnskap og mer innsikt i thaikjøkkenet.

**Alltid på let.** Color Lines administrerende kjøkkensjef, Wolfgang Schlereth, leter alltid etter nye matopplevelser for gjestene. Foto: Martine Haugland

Schlereth har mange års erfaring fra livet på kjøkkenet, blant annet fra Alex Sushi, Plaza og Skandinavia. Han er konstant på utkikk etter nye kulinariske opplevelser for Color Lines gjester, og det blir neppe siste gang en gourmetrestaurant får gjøre gjestespill på skipene, hvis Wolfgang får det som han vil.

–Det er en utfordring å finne en restaurant som passer inn hos oss. Jeg vil ha noe spesielt, en knagg. Denne gangen ville jeg gå for thai. Alle har et forhold til thaimat. For å vise hva utsøkt thaimat er, tror jeg dette er et riktig valg. Jeg håper dette er starten på noe nytt, og at vi kan gjøre sprell som dette et par ganger i året. At vi henter inn profilerte restauranter og kokker for å gi passasjerene en opplevelse utenom det vanlige.

Les også: Fra foodtruck i militæret til kjøkkensjef i Color Line

Det er ikke bare i skipenes gourmetrestauranter det blir nye smaker denne våren. I mai vendes sidene i menyene om bord mot vår og sommer. Gled deg til norske grønnsaker, asparges og andre sommerlige opplevelser på bordet. Skipene røker laks og lager egen spekemat om bord, og Color Fantasy kan friste med egen sushibar.

Vil du oppleve en helaften med Plah om bord? Så enkelt bestiller du ditt neste 2 døgns Cruise

Menyene vil være tilgjengelige på Color Fantasy fra 16. april, til 8. mai. På Color Magic blir menyene tilgjengelige fra 19. april, til 7. mai. Bestilling gjøres om bord, og er avhengig av ledig kapasitet.