Rett fra hjertet

Skrevet av Eli Marie Stavlund

Martine Haugland

Dagen etter Kristi himmelfartsdag. Under påskuddet av å ha vunnet et 2-døgns Cruise til Kiel på jobben, har Koit Wehus Køhle tatt med seg kjæresten Rune Nathaniel Tofte – som fyller 40 år – på en romantisk weekend for to. Allerede før skipet setter kursen mot Kiel, kommer den første overraskelsen – vennegjengen er sneket om bord, og Rune blir tatt på sengen med et stort «SURPRISE» ute på dekk. Lite vet han hva som er i vente.

– Jeg trodde det var hele overraskelsen, sier Rune i etterkant, – at han hadde samlet alle vennene mine! Jeg så Samuel (Massi) på skipet også, og kommenterte det til Koit, men han bare «Hæ? Hvem?». Luringen.

Les mer om 2-døgns Cruise med Color Line

**Rune Nathaniel Tofte:**
* Opprinnelig fra Skien, bosatt i Kristiansand
* Studerer teater ved UIA
* Elsker sang og musikk (har i år alene gitt ut to singler)
* Melodi Grand Prix-entusiast
**Koit Wehus Køhler:**
* Opprinnelig fra Grimstad, bosatt i Kristiansand
* Tar studiespesialisering på kveldsskole
* Interessert i musikk, helse og livsstil

Første møtet. – Aller første gang vi møttes var faktisk på utsiden av Color Lines terminal i Oslo, sier Koit. – Vi hadde snakket på telefonen et par ganger, og jeg fikk overtalt ham til å spandere et lite minicruise på meg – litt av en første date!

Nå er det gått seks år siden den gang.

– Vennene mine mente jeg var gal som møtte en helt fremmed mann om bord. Men jeg tenkte «de har sikkert en ekstra lugar om det går helt skeis». Det gikk veldig bra da.

– Hver tur er bare enda bedre enn den forrige. Vi har reist syv ganger nå. Eller er det åtte?

**Oppgradert.** Koit Andre Wehus Køhler og Rune Nathaniel Tofte ble overrasket av Color Line Cruises’ markedssjef Nina Steingrimsen med en oppgradering til selveste rederlugaren, da de feiret 40-årsdagen til Rune om bord på Color Magic. Foto: Martine Haugland

Hvorfor søkte du på «Rett fra hjertet?»

– Jeg ville jo slå litt på stortromma. Rune ble tross alt 40. Søknaden skrev jeg kjapt i sofaen, bare skrev litt om Rune liksom. Og meg selv. Om oss. Jeg tenkte ikke så mye over det.

Og allerede kort tid etter, ringte TV2. Så ble det sånn da – at plutselig skulle Koit gå til sangpedagog. Lage sin egen koreografi. Opptre foran en fullsatt sal på Color Magic.

– Galskap! innrømmer han, fortsatt litt overveldet.

Og det ble litt av en reise for grimstadværingen – særlig med en kjæreste som allerede er godt etablert i den lokale musikk- og showbransjen.

– Jeg måtte jo bare levere så godt jeg kunne. Haha, og så ble Rune syk midt oppi øvingen, og jeg kunne ikke øve hjemme lenger – han var der jo hele tiden. Så skjønte jeg at tidlig om morgenen, på vei til jobb – jeg begynner klokken syv – var det perfekte tidspunkt. Se foran. Se bak. Ingen å skue. SYNG!

Because tonight, It is showtime, In the middle of the street life, All we celebrate is good times, Because tonight, it is showtime.

Utdrag fra Rockefeller Street
**Blir du med på Melodi Grand Prix-cruise 11.–13. mai?** 

[Bestill her!](https://www.colorline.no/oslo-kiel/temacruise-melodi-grand-prix).

Rockefeller Street var Estlands bidrag i Melodi Grand Prix-finalen i 2011, fremført av tallinske Getter Jaani. Da Azerbaijan vant en historisk seier – og dermed sørget for tidenes østligste Grand Prix-finale en og splitter ny arena året etter – fikk Rockefeller Street skarve 44 poeng og kom på nest siste plass. Likevel ble låten Runes absolutte favoritt.

– For Rune betyr låten party, party, party, informerer Koit. – Dessuten er familien min fra Estland, så den betyr noe helt spesielt for oss to også. Det var et helt riktig valg. Rune elsker Melodi Grand Prix. Han virkelig elsker det.

Tilbake i showsalen. Rune aner fred og ingen fare. Han kikker på klokka – Koit har brukt lang tid på å hente de drinkene. Og plutselig står kjæresten på scenen, med samme karakteristiske stokk som Jaani selv brukte på scenen i Düsseldorf. Koit begynner å synge. Rune måper. Det tar minst 30 sekunder før munnen løsner opp igjen.

– Og så begynte jeg bare å synge med, sier Rune i etterkant. Vi sang til hverandre. Det var priceless. Rett og slett.

– Det var litt sånn «vær så god og syng!», fortsetter Koit. Et par sekunder – med en gang jeg så Rune – hadde jeg et litt for stort smil, og det kom noen tårer, jeg måtte bare skjerpe meg. Gå i rolle, gå i rolle, gå i rolle. Levere så godt jeg kunne.

– Aldri, aldri, aldri hadde jeg trodd dette, og jeg kommer aldri til å glemme dette, fortsetter Rune.

– Det var en spesiell opplevelse. Og det var fantastisk, sier Koit.

– Hvordan i all verden skal jeg kunne toppe dette når Koit fyller 30 neste år? undrer Rune.

– I ettertid har folk spurt om jeg og Rune har felles sangprosjekter på gang. Men det må nok en del flere sangtimer til før vi synger duett.

Koit Wehus Køhler

Mange tilbakemeldinger. Både Koit og Rune har fått uventet mange tilbakemeldinger etter tv2-sendingen. Spesielt fra ukjente mennesker.

– Ja, mange har kommet bort til meg og fortalt hvor fantastisk det var, det jeg gjorde, skrive Koit i en e-post. Mange sier til og med at de tok til tårene under sendingen. Senest her om dagen fikk jeg tilbakemelding fra en dame i kassa på butikken.

Dere har nå startet et slags samarbeid med Color Line?

– Ja, etter innspillingen ble vi faktisk invitert tilbake på Color Magic, for å hjelpe til med et splitter nytt temacruise - Grand Prix-cruiset! Min Rune er jo litt over gjennomsnittlig interessert, og Grand Prix-cruiset blir mest sannsynlig tidenes lengste Grand Prix-vorspiel. Vi gleder oss!

P.S. Fredag 21 oktober giftet Koit og Rune seg i Kristiansand Tinghus, med etterfølgende fest på Fevik i Grimstad. Med 50 gjester, vakkert høsttema og 40 levende lys, ble stemningen intim og romantisk – det flotte paret verdig. GRATULERER!

Les mer om 2-døgns Cruise med Color Line

**Puster lettet ut:** Koit Andre Wehus Køhler, Rune Nathaniel Tofte og programleder Samuel Massie kan smile etter en vellykket og overraskende opptredenen. Foto: Martine Haugland