Gjør deg klar for sommeren

Skrevet av Kamilla Thoresen

Hvordan føles kropp og sjel etter en lang vinter i mange lag med klær og tørr inneluft? Color Lines eksperter gir deg de gode rådene for å få hele deg til å skinne i sommer.

Color Fitness & Spa tilbyr det du kan tenke deg av behandlinger for å få kropp og sjel på stell etter vinteren.

Massasje og hårklipp

En avslappende massasje, en kroppsskrubb, pedikyr eller en pleiende ansiktsbehandling. Utsikten fra behandlingsrommene fins det ikke maken til, og den forandrer seg hele tiden. Har du lyst på en ny frisyre, eller en god hårkur, finner du det også her.
Les mer om behandlingene her

Nye produkter

Mer sol og varme ute, gjør det også fristende å finne noen nye produkter til huden eller kanskje en lett sommerduft.
Det er viktig å beskytte huden mot forurensing og air condition. En ansiktsspray du kan ha med deg over alt, kan være en god løsning.

– D-Pollution fra Chanel sprayer du over ansiktet etter at du har lagt sminke. Det er like viktig å bruke den inne som ute. Den beskytter huden mot forurensing, støv og lignende, sier salgsleder i parfymeriet om bord på Color Fantasy, Beate Sonesen.

Hun trekker også fram den nye serien Youth Capture fra Dior som en av vårens store nyheter på hudpleiefronten. Den består av en dagkrem og en rekke ulike serumer, hvor du kan mikse og matche alt etter hva huden din trenger.
Les mer om vareutvalget om bord her

Asiatisk kickstart

Asiatisk hudpleie er i tiden som aldri før, og serien KA fra Sensai kickstarter huden etter vinteren.
Husk også på solfaktor i ansiktet. Et tips fra parfymeriet på Color Fantasy er å bruke separat solkrem og dagkrem. Dagkrem med solfaktor gir ikke like effektiv pleie, på grunn av solfilteret i kremen.
Til sommeren kan det være deilig med en lettere og friskere duft. Husk at parfyme skal lagres litt kjølig og mørkt, da holder den seg best og lengst.

Den nye duften

En av vårens duftnyheter er Daisy Love fra Marc Jacobs.
– Alberto Morillas er nesen bak duften. Han laget også den første Daisy-duften i 2007, forteller Beate. Daisy Love har en fruktig åpning og bunnoten består blant av driftwood og cashmere musk.
Flakongen er et lite kunstverk i seg selv, du blir bare glad av å se den om morgenen.
Duften Floral fra Tiffany kom på markedet i 2017, og er ny i sortimentet hos Color Line.
Den elegante flakongen er formet som en diamant, inspirert av den klassiske Tiffanys-diamanten..
– Toppnoten er mandarin, appelsin, bergamot og sitron. Det er iris, solbær, fersken og rose i midtnoten og bunnoten er patsjuli og rose. Denne duften legger seg som et slør rundt deg. Du må tett innpå for å kjenne den. Det fines også en bodylotion i serien. Den legger seg som et lokk over syrekappen på huden slik at duften kommer bedre fram og varer lenger.

Les også: Våre beste shoppingtips
Det kan fort bli slitsomt for nesen å teste flere parfymer samtidig. Salgsleder Beate gir deg et par gode tips for å finne din neste rette duft.
– Vent 20 minutter fra du prøver den på. Ta en tur ut og gå litt rundt før du bestemmer deg. Ikke velg duft tidlig på morgenen. Da er ikke sansene helt våkne og alt blir forsterket, sier hun.

Ingen dørstokkmil på sjøen

Dørstokkmila blir kortere for de fleste av oss når det er lysere og varmere ute. Om bord forsvinner den helt. Bare hopp i treningstøyet ta turen til Color Fitness & Spa på dekk 13. Ta en god intervalløkt på tredemølla eller ellipsemaskinen, mens du opplever den spektakulære utsikten. Styrkeapparater, manualer og matter finner du også. Tøy ut godt etter økta og avslutt med en tur i massasjestolen eller i boblebadet.
Kanskje syns du utsikten er så fin at du tar en økt til før turen er over?

Sommerlige menyer

Gode matopplevelser er en del av minnene etter et cruise til Kiel. Om våren og sommeren er det tid for de litt lettere rettene. Ta for deg av sesongens grønnsaker på buffeten og fråts i lekre skalldyr.

Kjøkkensjef Linus Roos er tiårsjubilant i Color Line og har arbeidet om bord på Color Magic siden oktober 2016.
Han er opptatt av at skipets restauranter skal følge trender og servere råvarer av høy kvalitet. Gjerne fra Oslo-området, Kiel og Bohuslän.
– Vi har fokus på vegetar og allergener. Det skal være noe for alle her. Vi får stadig tilbakemeldinger fra gjestene og de tar vi på alvor, forteller han. Slå deg løs i Grand Buffet, velg og vrak i grønnsaker, fisk og skalldyr. Trenger du litt grønt påfyll mellom måltidene, finner du smoothier og salater i kafeen.
– I vår får vi ny meny i Observation Lounge, men beholder klassikere som rekesmørbrød og tartar. Du sitter på en måte ute og spiser her oppe, sier kjøkkensjef Bertwin Issowitsch på Color Fantasy. – Den hvite aspargesen er i sesong om våren, vi legger vekt på kortreist mat og får de norske grønnsakene om bord. I Sports & Burger bar får vi en ny meny mot sommeren. Det blir mer asiatisk i de andre restaurantene, blant annet langstekt asiatisk ribbe.

Bestill ditt neste 2-døgns cruise her

**Thai-gourmet:** Plah-sjef Terje Ommundsen forbereder en gourmetkveld på gourmetkjøkkenet om bord på Color Fantasy. Foto: Kamilla Thoresen

Thai-suksess om bord

Gourmetrestaurantene på skipene er i en klasse for seg.
–Kjøkkenet er ekstra kreativt her, og det skal de være. Det er førstekokk som bestemmer menyen og vi bytter annenhver uke. Hvis du virkelig skal skjemme bort deg selv og reisefølget, kan du bestille bord begge veier. Da får du to forskjellige, men fortsatt uforglemmelige matopplevelser. Dersom du har allergier, har kjøkkensjef Bertwin en liten bønn til deg: Si fra på forhånd slik at kokkene våre får tid til å forberede seg, og kan gi deg en ekstra god opplevelse!

Fra midten av april til midten av mai, har thai-gourmetene Plah gjestespill i skipenes gourmetrestauranter. Gjør deg klar for en kveld du sent vil glemme, med asiatisk vri. Husk å bestille bord på forhånd for å være garantert plass.
Les også: Thai-suksessen Plah setter sjøbein