Ta med sommergløden inn i høsten

Skrevet av Kamilla Thoresen

Color Lines egne eksperter deler sine beste råd.

Sommerferien er slutt og hverdagslivet er tilbake for fullt. Isen på stranda er erstattet med matpakker, og brunfargen er på hell. Hadde det ikke vært fint å kunne ta med all energien og sommergløden fra ferien inn i høsten?
Om bord på Color Fantasy og Color Magic fins det mange og gode løsninger for å strekke sommeren litt lenger. Ta med kjæresten eller vennegjengen på cruise og få en deilig start på høsten.
Vi har samlet et knippe eksperter for å be om råd. Du kan også møte dem igjen om bord på Color Fantasy eller Color Magic, i Color Fitness & Spa på dekk 13 og i parfymeriet på promenadedekket.
Les mer om spabehandlingene her

Skrubb og fukt

De fire I Perfume & Cosmetics er samstemte når vi spør om nøkkelen til en fin sensommerhud: Peeling og fukt.
– Mange tror at du mister brunfargen hvis du bruker peeling, men det er helt feil. Du skrubber bort de døde hudcellene. Bruker du en kroppsskrubb en gang i uken, og en for ansiktet en eller to ganger i uken, er det bra. En annen synd i hudpleien er rensing.
–Bruk en god rens morgen og kveld, servietter holder ikke. Det hjelper ikke med gode kremer hvis du ikke renser og peeler. Hvis du peeler jevnt, får du en friskere hud og en farge som sitter lenger. Franske kvinner er gode her, de renser og pleier huden tidlig. Husk også å la hender og føtter få en runde med peelingen. Det hjelper ikke med god håndkrem på døde hudceller. **Skrubb og fukt:** Ekspertene er samstemte: Skrubb før pleie. Håndkremen fra Chanel er luksus av ypperste sort. Mange av de ansatte i parfymeriet sverger til nattserumet fra Estee Lauder, og nattmasken fra Origins gir deg myk hud mens du sover.

Maske mens du sover

Når huden er ren og nyskrubbet, kan du bruke en god fuktmaske.
– Både Chanel og Sensai har nattmasker. De er enkle i bruk, du smører deg bare inn før du legger deg, så gjør masken jobben mens du sover. Når det nærmer seg høsten, er det på tide å rydde i produkthyllen på badet.
– Bytt ut de lette fuktgeleene med gode kremer. Fettet i kremen beskytter huden når det blir kaldt. Har du fet hud, kan du kjøpe en kuldekrem. Ikke bruk kjøleskapet som oppbevaring hvis du har tenkt å spare sommerkremene til neste år. Da bryter du ned molekylene og ødelegger kremen. Et skap på soverommet er mye bedre. Restene av solkrem kan du bruke som bodylotion, de er ikke noe å spare på.

**Alt til håret:** Gå høsten i møte med friskt hår. Etter sommeren kan du godt bruke litt tyngre og mer pleiende produkter enn ellers i året.

Stell sommerhåret

Du finner et godt utvalg av hårprodukter i parfymeriet på skipene. Til taxfreepriser, selvsagt.
– Vi har kurer som pleier sommerslitent hår og kan hjelpe deg med nye stylingprodukter. Kevin Murphy er et merke vi selger mye av, og det er mye å spare sammenlignet med salongpriser. Etter sommeren vil vi anbefale litt tyngre produkter som reparerer, selv om du bruker lettere produkter resten av håret.

**Løp inn i høsten:** Utsikten fra tredemølla i Color Fitness & Spa på dekk 13 er uforglemmelig.

Skjem deg bort på spa

Har du unnet deg en behandling på Color Fitness & Spa mens du er på cruise, skal du bruke tiden godt.
– Kom gjerne en time før, eller mer hvis du skal trene. Slapp av i badstuen, ta steam eller boblebad for å varme opp kroppen og muskulaturen. Skal du ta en aromaterapi, kan du ikke bade etterpå fordi oljene fortsetter å jobbe etter behandlingen. Kos deg og senk pulsen før behandlingen, da får du forberedt kroppen godt ettersom den blir mer avslappet. Før behandlingen starter, fyller du alltid ut et skjema. Da vil terapeuten tilpasse behandlingen etter dine ønsker. Etter sommeren kan en Detox-behandling være smart. Da får du skrubbet hele kroppen, og den gir masse ny næring.
– Og dersom du bare vil slappe av og kose deg, har vi en spapakke hvor du kan pleie deg selv med produkter du får i pakken.

Nytt hår til høsten

Eller hvorfor ikke komme hjem fra cruise med nytt og friskt hår?
Om sommeren får håret mye juling i sol og saltvann.
Color Fitness & Spa har egne frisører som tilbyr de fleste behandlinger, både til kvinner og menn.
– Vi klipper, farger, og pleier håret. Du kan få en skikkelig hårkur med massasje eller en splitter ny frisyre. Har du lyst til å få satt opp håret for kvelden, gjør vi det også. Vi ordner også skjegget og klipper herrer.

Bla i taxfree-katalogen og les mer om shopping på skipene her

Husk vitaminene

Hvis det frister med enda finere og en mer langvarig brunfarge neste sommer, kan du notere deg ned rådene fra spaterapeutene allerede nå: Bruk peelinger jevnlig. Hudcellene fornyer seg hver 28. dag, og de døde hudcellene bør skrubbes vekk. Husk gode solprodukter og en aftersun. Denne bruker du før du går fra stranda for dagen, slik at den begynner å virke umiddelbart. Når du peeler får du en dypere og en brunfarge som ikke forsvinner på reisen hjem fra ferien. Enzym-peelingen fra Elemis er fin å bruke en til to ganger i uken. Bruk også solfaktor hele året.
Terapeutene i Color Fitness & Spa vil også minne om at pen hud også kommer innenfra.
– Ta omega 3 og 6. C- og D-vitaminer er lurt, og alle B-vitaminer er viktig for hud og hår. Sliter du med acne, hjelper det med zink.

Les også:Våre beste shoppingtips

Utsikt og ro

Color Fitness & Spa holder til på dekk 13 helt forut i skipene. Mens du trener eller får behandling, kan du nyte den helt spektakulære utsikten som forandrer seg hele tiden. Vibrasjonene fra skipet gir deg også en ekstra ro.
– Det er mye roligere her enn på resten av skipet, det er en helt annen stemning. Her kan du virkelig ta vare på deg selv. Det er en investering å passe på egen helse. Det er avstressende og på cruise kan du jo unne deg selv litt luksus i Color Fitness & Spa. Kom når det passer deg.

Noen trener mens skipet ligger til kai i Oslo eller Kiel, mens andre er morgenfugler og på plass ved åpningstid klokken syv om morgenen. Mange kommer på ettermiddagen i 17-tiden før middag. Med lange åpningstider er det enkelt å finne tid til å pleie hvilepulsen på dekk 13.

**Parfymegarderoben:** Velg parfyme etter humør og anledning. I høst har Dior lansert en helt ny duft for første gang på mange år. Gucci Bloom er en bestselger, og Chanel passer alltid uansett anledning.

Det er gjerne litt ekstra gøy med noe nytt om høsten, samtidig som vi tar med sommergløden videre så lenge vi kan.
– Alle vil bli nye til høsten. Håret har blitt for bleket og trenger stell. Høsten er en årstid hvor folk vil forandre seg, bli litt nye. Kjøpe nye klær, sminke, gå til frisøren. Vi vil gjerne ha en ny stil, forteller spaterapeutene.

Fikk du lyst til å reise på minicruise nå? Les mer og bestill ditt neste cruise her her