To brødre

Skrevet av dyson.drager

Midt i hjertet av Ålborg ligger historiske C.W. Obels plads. Her finner du den sjarmerende restauranten «Brdr. Price».. Et sted hvor ekte matglede står i sentrum – en glede som har fulgt brødrene gjennom et helt liv.

Så enkelt kan du reise til Aalborg

**Historisk.** C.W. Obels plads, midt hjertet av Aalborg. Foto: Brdr. Price

I barndomshjemmet dreide samtalene seg stort sett rundt teater og mat for brødrene James og Adam Price. Faren deres var sceneinstruktør ved Det Kongelige Teater i København og medstifter av Det Danske Gastronomiske Akademi.

– Adam og jeg er vokst opp i et hjem med foreldre som begge interesserte seg veldig for mat. Når vi dro på ferie, var det maten vi reiste etter. Det er klart at påvirkningen har vært ganske sterk, forteller James Price – som driver restauranten «Brdr. Price» sammen med broren Adam i den danske byen Aalborg.

Felles lidenskap. Selv om de på mange måter ble født med et hjerte for det kulinariske, tok brødrene likevel andre veier i livet. James utdannet seg som komponist, mens Adam ble manusforfatter for TV. Etterhvert fikk de sitt eget TV-program; ”Munter mat” på DR TV (Dansk tittel ”Spise med Price” journ. anm), som ble svært populært.

– Da folk med jevne mellomrom spurte om de ikke kunne komme og smake på maten vår, oppfordret Mads Bøttger, som er direktør for Dragsholm Slott, oss til å åpne restaurant sammen med seg selv og hans partner Claus Fribo.

En suksesshistorie. Og dermed var det gjort. Kvartettens første restaurant så lyset i 2011 i Rosenborggade i København. Kort tid etter spurte direktøren av Tivoli, Lars Liebst, om de var interessert i å overta restauranten i den ærbødige Glassalen. To spisesteder ble etter hvert til tre, men det skulle ikke stoppe der heller. I 2016 åpnet brødrene sin fjerde restaurant, denne gangen i Aalborg.

– Vi har fått mange oppfordringer om å bevege oss utenfor København, og vi ble enige om at Aalborg var det riktige stedet å begynne. Da det helt perfekte lokalet dukket opp, nemlig den vakre, gamle bygningen på C.W. Obels plads, kunne vi ikke si nei.

Så enkelt kan du reise til Aalborg

**Kunst.** Restauranten er innredet med vakker kunst på veggene. Foto: Brdr. Price Den gastronomiske dagsordenen. I utgangspunktet er det Adam og James som setter den gastronomiske dagsordenen. Men de synes begge det er viktig at kjøkkensjefen har mulighet for å la sin egen personlighet komme til uttrykk gjennom menyen. Noe som byr på utfordringer.

– Det er alltid vanskelig å velge favorittretter når man er begeistret for så mange ting! Da er det fint å bo i et land med fire årstider som alle har sine spesialiteter. Personlig foretrekker jeg vinterens klassiske boeuf bourguingnon eller braisert lammeskank. Men når vår og sommer melder seg, kan det være like deilig med friske asparges og jordbær på menyen, sier James – som synes det er en gave å få drive restaurantene sine.

– Vi har et godt og dedikert personale. Verken Adam eller jeg er utdannet innen bransjen, og det er tallrike eksempler på folk som har en romantisk drøm om å drive restaurant, men som mangler den faglige kunnskapen. Det går ofte galt. Der har vi vært meget heldige. Vi kan drive med det vi er gode til, nemlig det kreative, og la de profesjonelle få det til å henge sammen praktisk og økonomisk.

Så enkelt kan du reise til Aalborg

**Klassisk.** Hos Brdr. Price i Aalborg serveres klassisk mat med fokus på gode råvarer. Foto: Brdr. Price

Sans for kvalitet. Så langt har det gått så det suser for brødrene i Ålborg. Gjestene strømmer til og har gitt restauranten en varm velkomst. James håper det fortsetter slik.

– Jeg opplever at Aalborg er en by i utvikling og at interessen for å gå ut og spise er stigende. Folk er kvalitetsbevisste og interessert i å betale mer for kvalitet, sier han. Det gjør det til en spennende by å drive restaurant i. Vi gleder oss til å følge, og delta i, utviklingen!

Så enkelt kan du reise til Aalborg