Utekafeene du må besøke i Kiel

Skrevet av dyson.drager

I Kiel kan du tilbringe dagen langs handlegaten Holtenauer Straße i gamlebyen, oppleve de levende omgivelsene på Blücherplatz-markedet eller oppsøke frisk bris og idylliske omgivelser langs kaien.

Finja Schulze blogger om skjulte perler og unike opplevelser i hjembyen. Hun bor i Kiel og elsker de lokale spesialitetene. Enten du foretrekker noe kaldt i glasset, spennende lokal mat eller en håndbrygget kaffe i solen, vet Finja hvilke uteplasser du burde slå deg ned på når sola skinner. Her kan du få nye impulser og følge med på det yrende livet i Kiel.

Her er seks utekafeer du kan sette deg på når du trenger en pause i solen.

Så enkelt reiser du til Kiel

Finja er en lokal kjenner som gjerne deler tips om sine favorittsteder. Foto: Finja Schulze/Förde Fräulein

Nostalgisk utsikt og dansekvelder. Går du nordover langs havnepromenaden og krysser den smale kanalen, finner du Schiffercafé. Kafeen er helt spesiell, med en maritim og nostalgisk stemning. Her har de servert forfriskninger til sjøfolk og reisende helt siden lokalet ble omgjort fra skipsbyggerens handelskontor til kafé. Finjas favoritt er frokosten, som hun inntar mens hun sitter på uteplassen langs kaien og følger med på skipene som seiler forbi. Kafeen er også kjent for tangokvelder på sommeren, hvor brosteinene blir dansegulv og luften fylles av levende musikk. I tillegg til mat, byr kafeen på på deilige, hjemmebakte kaker og mange typer lokalt øl.

Adresse: Tiessenkai 10.

I dag ligner interiøret på Schiffercafé litt på en gammel kolonial. Uteserveringen ligger rett ved havnekanten og ved siden av kafeen finner du ett av Kiels vakre gamle fyrtårn.  Foto: Finja Schulze/Förde Fräulein

Lokale råvarer rett fra fiskeboden. I den grønne parken rundt akvariet og museumsbyggene på Kiels havnepromenade kan du ta deg en velfortjent pause i gresset, eller på et av bordene til Fischbar. Restaurantboden og baren er kjent for Kiels kanskje beste fiskeburger. De lokale råvarene er av høy kvalitet og kommer rett fra fiskebåtene. De serverer også mange typer lokalt øl, lemonade og hjemmelaget is.

Adresse: Camp 24/7.

Så enkelt reiser du til Kiel

Legg pikniken i parken til Fischbar for den beryktede fiskeburgeren og lokale råvarer. Foto: Finja Schulze/Förde Fräulein

Livlig og kontinental markedsplass. Om du ønsker å oppleve det yrende livet i Kiel, kan torget og området rundt Blücherplatz være det beste stedet å oppsøke. Hele plassen er omringet av gode barer, kafeer og restauranter med sitteplasser. Finjas favoritt er den avslappede og elegante Blé Noir. De serverer franske crêpes av alle slag og en kontinental lunch som du kan nyte ute på terrassen ved siden av den travle markedsplassen.

Adresse: Blücherplatz 15.

Enkle og elegante omgivelser på Blé Noir gjør denne uteserveringen til en oase på det travle torget. Foto: Finja Schulze/Förde Fräulein

Koselig og lunt. Rett rundt hjørnet for handlegaten Holtenauer Straße, finner du Café Hilda. Denne koselige kafeen serverer vegansk mat, deilig kvalitetskaffe og hjemmebakte syndige kaker. Noe av det beste på menyen er sandwich med røkelaks og hjemmelaget sjokoladekake. Finja sier hun elsker Café Hilda på grunn av den lune og solfylte uteserveringen, hvor du kan lade opp etter en lang dag med shopping.

Adresse: Jägersberg 5.

Opplev et 2-døgns Cruise til Kiel med alt på ett sted!

Industrielt og moderne for kaffeelskere. Midt i bykjernen finner du den beste kaffen i Kiel, i følge kaffeelskeren Finja. ImPuls Kaffeemanufaktur brenner og røster kaffebønnene i samme lokale, som gir en helt spesiell kaffeopplevelse og fyller luften på gata med en herlig duft. Kafeen har et industrielt og minimalistisk preg, med mange uteplasser på sommeren. Her er de lidenskapelig opptatt av den svarte drikken, og legger mye håndarbeid i alle ledd av bryggeprosessen. Til kaffen serverer de forskjellige sandwicher og bakverk. Og du kan selvsagt kjøpe med deg en pose hjem.

Adresse: Küterstraße 7-9.

Tradisjonsrikt og lokalt. En annen lokal favoritt i Kiel er Kieler Brauerei. I mer enn 25 år har dette bryggeriet produsert sitt eget øl og servert tørste gjester midt blant kobberkjeler og gamle ølfat. De er en del av en lang tysk øltradisjon, med en bryggermester som stadig finner opp nye sesongvariasjoner på det lokale ølet. Kieler Brauerei har en solfylt uteplass med parasoller og en fantastisk utsikt ut mot de levende gatene i gamlebyen.

Adresse: KG Alter Markt 9.

Opplev den lokale bryggertradisjonen på Kieler Brauerei. Foto: Kieler Brauerei

Så enkelt reiser du til Kiel