Hvordan velge riktig lugar på Cruise?

Skrevet av Eli Marie Stavlund

Om bord på Color Magic og Color Fantasy tilbys du alt fra fine 3-stjerners lugarer til luksuriøse 5-stjerners suiter og rederlugar for passasjerer som ønsker å oppleve noe ekstra på overfarten. I tillegg finnes et utvalg lugarer med havutsikt til en rimelig penge. Noen har gratis inngang til Color Spa & Fitness Center, noen har både frokost og minibar inkludert i prisen, noen er egnet familier med barn og noen er egnet for rullestolbrukere.

Les også: Nye show på Color Magic

Men hvordan velge riktig blant alle mulighetene? Her er en liten guide.

*Visste du at ...* alle Color Lines lugarer ligger over bildekk og har TV, telefon og hårføner, og det finnes lugarer med dobbeltseng, enkeltseng og køyeseng? 

For deg som vil ha hav- eller promenadeutsikt

En innvendig lugar er det rimeligste alternativet, men denne har ikke vindu. Ønsker du havutsikt på reisen bør du gå for en 3-, 4-, eller 5-stjerners lugar med havutsikt. Er du av den sosiale typen og ønsker muligheten til å beskue det yrende folkelivet på promenaden, er en 3- eller 4-stjerners med promenadeutsikt et godt alternativ for deg.

**Havutsikt.** 3-stjerners lugar med havutsikt. Foto: Color Line

Bestill Cruise mellom Oslo og Kiel her

For deg som vil ha frokost inkludert

Ønsker du litt større plass er 4 og 5-stjerners lugarene romslige. 5-stjerners lugarene har i tillegg en egen sofagruppe, som er perfekt for deg som tilbringer litt tid på lugaren. I tillegg skilles «stuen» fra «soverommet» med en gardin – perfekt om du ønsker litt ro og privatliv.

På 4- og 5-stjerners lugarer får du både frokosten og minibaren inkludert i prisen, og på 5-stjerners lugarene fylles sistnevnte til og med opp igjen på tilbaketuren.

Gjestene i 4-stjerners lugarer spiser frokost i à la carte-restauranten akterut, mens gjestene i 5-stjerners lugarer spiser i Observation Club, forut på dekk 15. Her får du en fantastisk utsikt og kan nyte en deilig frokost samtidig som du ser innseilingen til Oslo eller Kiel.

Bli med på en rundtur i Oceanic à la carte.

Bli med på en rundtur i luksuriøse Observation Club.

For deg som ønsker seg litt ekstra luksus – gratis inngang på spa, tidlig ombordstigning og internett

Velger du en 5-stjerners lugar – eksklusive suiter med fantastisk havutsikt – eller Rederlugar – de flotteste suitene om bord – får du fri adgang til treningssenter og spa-avdeling, hvor for eksempel boblebad og flere badstuer står til disposisjon, og du kan legge deg under hendene på profesjonelle terapeuter. På rommet venter badekåper og deilige tøfler til låns. I tillegg får du tidlig ombordstigning (gjelder gjester uten bil), tilgang til VIP Lounge om bord før avgang fra Oslo, samt gratis internett.

Bli med på omvisning i en 5-stjerners lugar!

**Avslappende.** En favoritt hos mange er karnappen i 5-stjerners lugarene. Her kan du slappe av med et magasin, en god bok og den flotte havutsikten. Foto: Privat.

**Rederlugaren – luksus i en klasse for seg.**
Gjennom store vinduer fremme i skipet er utsikten den samme storslåtte som den kapteinen har på broen over deg. Det er lite som slår synet av både soloppgang og -nedgang herfra, spesielt på sommerstid. I tillegg består suiten av et eget oppholdsrom med sittegruppe, ekstra store senger og et komfortabelt bad. Rederlugaren har ellers de samme godene som 5-stjerners lugarene.  

Bli med på live omvisning i selveste rederlugaren!

**Rederlugaren.** Eget oppholdsrom med storslått utsikt.

For deg som bruker rullestol

På dekk 8, og med nydelig havutsikt eller promenadeutsikt, ligger de rullestolvennlige lugarene som både har bredere inngangsdør og et større bad enn andre lugarer, i tillegg til automatisk døråpner. Her er det plass til ledsager, samt at det er tillatt med førerhund/servicehund. Rullestolvennlige lugarer må bestilles per telefon.

For deg som reiser med barn

Gjester som reiser med barn kan booke en såkalt connecting lugar.

– Det vil si to lugarer med dør seg i mellom, sier Color Lines resepsjonssjef på Color Magic, Morten Bigseth og legger til at dette kun er mulig på 3- og 4-stjerners lugarer, i tillegg til rederlugar.

Skal du bestille en 3-stjerners connecting lugar kan du gjøre dette via bestillingsskjema på colorline.no som normalt.

– Velger du inntil seks personer og én lugar, kommer connecting lugar opp som et alternativ om det er ledig, sier Bigseth. – Men de som ønsker 4-stjerners connecting lugar må foreløpig bestille via telefon til kundesenteret. Der kan du til gjengjeld velge inntil åtte personer, avslutter han.

P.S. Denne type lugar er også perfekt for vennepar.

**Connecting people.** En såkalt connecting lugar er perfekt for barnefamilien og finnes både som 3- og 4-stjerners, samt rederlugar. Foto: Color Line

For deg som blir lett sjøsyk

Å lide av sjøsyke – eller bevegelsessyke – er ikke morsomt, men det går an å ta sine forhåndsregler. For eksempel kan det være lurt å bo på en lugar midt i skipet for best mulig stabilitet. Etter du har bestilt som normalt kan du ringe Color Lines kundeservice – er det ledige lugarer midt i skipet kan de registrere ønsker om en av dem.

**P.S.** I resepsjonen selges også Seaband – et armbånd mot sjøsyke – samt reisesyketabeletter. Sistnevnte bør tas i bruk allerede ved reisens start, om du ikke er helt sjøsterk.

Hvilken lugar velger du, på din neste reise med Color Line Cruises?

Velkommen om bord!

Sjekk ut alle mulighetene her.

Bestill Cruise mellom Oslo og Kiel her